Παρασκευή 15 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
13Ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΡΩΝΑ
Κυψέλη πολιτισμού και μνήμης

Πιστεύοντας ότι η επένδυση στον πολιτισμό και στους νέους είναι προϋπόθεση για το μέλλον της κοινωνίας, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα εγκαινιάζει σήμερα το 13ο Παιδικό Φεστιβάλ,με θεματικό άξονα: "76 χρόνια Μικρά Ασία - 74 χρόνια Δήμος Βύρωνα".Κυψέλη πολιτισμού, όλο το χρόνο, το Πνευματικό Κέντρο Βύρωνα έχει πλουσιότατο έργο στα πολυπληθή εργαστήριά του (εικαστικό, θεατρικό, κινηματογραφικό, καραγκιόζης, κουκλοθέατρο, παιδί και βιβλίο, μπαντίνα, χορωδίες, θεατρικό παιχνίδι κ.ά. ). Αποκορύφωμα της συνεχούς και ουσιαστικής δραστηριότητας αποτελεί το Παιδικό Φεστιβάλ και το κεντρικό Φεστιβάλ "Στη σκιά των Βράχων". Το 13ο Παιδικό Φεστιβάλ αρχίζει σήμερα (7.30μμ), στη Δημοτική Αγορά Βύρωνα, όπου θα εγκαινιαστεί το νέο τετραώροφο Κέντρο Πολιτισμού.Οι εκδηλώσεις του θα γίνονται μέχρι τις 31/5 σε διάφορους χώρους του δήμου. Θέατρο, χορός, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, παιδότοπος κ.ά. συνθέτουν το πρόγραμμα της μεγάλης γιορτής των παιδιών.

"Πιστεύουμε", είπε χτες ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Ρογκάκος,ότι "το 13ο Παιδικό Φεστιβάλ θ' αποτελέσει ένα πολιτισμικό γεγονός, που θα ξεπεράσει σε αίγλη κάθε προηγούμενο. Θεωρούμε βέβαιη τη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση όλων στο μεγάλο θέμα που αφορά στην ιστορική μνήμη και πολιτισμική συνέχεια". Τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της ΤΑ, αυτού του "βαθιά ανθρωποκεντρικού θεσμού", αλλά και δυναμικών διεκδικήσεων από μεριάς της προς όφελος του λαού, τόνισε: "Είναι πρωταρχικό καθήκον να πείσουμε τα παιδιά μας ότι ο δρόμος για την ατομική πρόοδο περνάει μέσα από τη συλλογική ανάπτυξη". Ο Ν. Ρογκάκος ανακοίνωσε ότι ο δήμος και φέτος θα φιλοξενήσει παιδιά από παραμεθόριες περιοχές (Κάλυμνο, Ηπειρο) και την Αυστραλία, ενώ από φέτος καθιερώνει το βραβείο "Λόρδος Βύρων" ως ανώτατη διάκριση για την προσφορά στα Γράμματα, στις Τέχνες, στον αθλητισμό, στην κοινωνία.

"Φιλοδοξούμε", υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου Βύρωνα, Βασίλης Κολοβός,"στη διάρκεια του 15ήμερου Φεστιβάλ να δημιουργήσουμε πολιτιστική έκρηξη στα τοπικά τεκταινόμενα και ν' αποδώσουμε τιμή στη μεγαλουργία του μικρασιατικού ελληνισμού, που ρίζωσε στον τόπο μας". Αναφερόμενος στην καθολική συμμετοχή στο Φεστιβάλ όλων των σχολείων του δήμου, είπε ότι αυτό "αποδεικνύει ότι οι νέοι μας δίκαια μπορούν να φέρουν το βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς". Σημειώνουμε ότι η Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Βύρωνα απέσπασε το Β βραβείο στους Θεατρικούς Αγώνες του ΥΠΠΟ, παρουσιάζοντας την "Τελετή" του Π. Μάτεσι.

Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Νομαρχία Αθηνών. Χορηγοί είναι η ΕΤ - 1 και η ΕΡΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ