Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Στην κοινή δράση η διέξοδος

Πανεργατικά συλλαλητήρια την Τρίτη σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Αργος, Ναύπλιο, Ζάκυνθο, Κόρινθο. Η απόφαση για συντονισμό δράσης βρίσκει θετική ανταπόκριση από εργαζόμενους και σωματεία που καλούν στις κινητοποιήσεις. Συλλαλητήρια και στις θεσσαλικές πρωτεύουσες

Πανεργατικά συλλαλητήρια διοργανώνονται την Τρίτη 19 Μάη σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Αργος και Ναύπλιο, με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου, που έχουν συγκροτήσει τα Εργατικά Κέντρα περιοχής Πελοποννήσου,τα οποία καλούν και σε 24ωρη πανεργατική απεργία στις 27 Μάη. Πανεργατικό συλλαλητήριο την ίδια μέρα διοργανώνουν στην Κόρινθο τα Εργατικά Κέντρα Κορίνθου - Κιάτου - Λουτρακίου,ενώ θα πραγματοποιηθεί πανζακυνθινό συλλαλητήριο με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.Επίσης σχεδιάζεται ανάλογο συλλαλητήριο και στη Σπάρτη.

Τη "σκυτάλη" παίρνει η Θεσσαλία,με τη διοργάνωση παλλαϊκών συλλαλητηρίων μέσα στη βδομάδα στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών. Η αρχή γίνεται από το Βόλο την Τρίτη στις 7.30 μμ στην πλατεία Ελευθερίας. Ακολουθούν η Λάρισα την Τετάρτη στις 8.30 μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου και τα Τρίκαλα την Παρασκευή στις 8.30 μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει και στην Καρδίτσα.

Την απόφαση του Συντονιστικού των Εργατικών Κέντρων Πελοποννήσου υιοθετεί και στηρίζει το Περιφερειακό Γραφείο ΝΑ Πελοποννήσου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,το οποίο, με επιστολή του, καλεί τα σωματεία - μέλη του να συντονίσουν τη δράση τους στα πλαίσια της απόφασης του Συντονιστικού. Επίσης, καλεί να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την είσοδο των εργολάβων και προτείνει για τη Δευτέρα 18 Μάη συμβολικό κλείσιμο κάθε πύλης του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και των ορυχείων.

Ο Σύλλογος Μηχανοτεχνιτών και Εργατών Μετάλλου Τρίπολης, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την απόφαση για συντονισμό δράσης των Εργατικών Κέντρων και απευθύνει κάλεσμα για καθολική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Τρίτη 19 Μάη στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης στις 8 το βράδυ και στην πανεργατική απεργία. Επισημαίνει ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ, κάτω απ' την πίεση και το συντονισμό δράσης σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα, αναγκάστηκε να προκηρύξει απεργία στις 27 Μάη.

Με ομόφωνο ψήφισμα της συγκέντρωσης τους, οι εργαζόμενοι - μέλη του Παραρτήματος Τρίπολης της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ στηρίζουν το πλαίσιο αιτημάτων και την απόφαση του Συντονιστικού οργάνου και καλούν σε καθολική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Τρίπολη και στην πανεργατική απεργία.

"Ο συντονισμός απ' τα κάτω, η κοινή δράση σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους", τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μεγαλόπολης της ΕΣΚ - ΔΕΗ και χαιρετίζει τη δημιουργία του Συντονιστικού της Πελοποννήσου. Καταγγέλλει τους συνδικαλιστές που καταψήφισαν την απόφαση για συντονισμό σε Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και Περιφερειακό Γραφείο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και όσους άλλους (κύρια της ΠΑΣΚΕ) αρνούνται να συγκαλέσουν τα διοικητικά συμβούλια σωματείων της ΔΕΗ για να πάρουν θέση. Καλεί τους εργαζόμενους "να δυναμώσουν και με την ψήφο τους στην ΕΣΚ, αυτήν την προσπάθεια συντονισμού της δράσης που δίνει διέξοδο και ελπίδα".

Στο συλλαλητήριο στην Τρίπολη καλεί, με ανακοίνωσή του, και το Σωματείο Οικοδόμων Γορτυνίας και χαιρετίζει την ενιαία ανάπτυξη αγώνων που προωθείται και στην Πελοπόννησο.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Καλαμάτα την Τρίτη στην πλατεία σιδηροδρομικού σταθμού και στην πανεργατική απεργία, απευθύνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα της Μεσσηνίας,τονίζοντας την ανάγκη της κλιμάκωσης του αγώνα. Επίσης στο συλλαλητήριο της Καλαμάτας καλεί τους φίλους της παράταξης η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία".

Ζάκυνθος

Προσκλητήριο για καθολική συμμετοχή στο πανζακυνθινό συλλαλητήριο την Τρίτη 19 Μάη, στις 9 το βράδυ, έξω απ' το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, απευθύνει προς τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους το Εργατικό Κέντρο του νησιού. Επίσης καλεί στην πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Μάη, στις 10 πμ, στο Εργατικό Κέντρο.

Το ΕΚΖ, στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η εργατική τάξη βρίσκεται μπροστά σε μια καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, που στοχεύουν στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση του 8ωρου, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ. Καταδικάζει τη γραμμή συναίνεσης της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που συμμετείχε στο σικέ "κοινωνικό διάλογο" και χαιρετίζει το συντονισμό δράσης των Εργατικών Κέντρων της χώρας, "που γεννά μια αισιοδοξία για τον προγραμματισμό της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης". Στο πανζακυνθινό συλλαλητήριο την Τρίτη 19 Μάη και στην πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση στις 27 Μάη, στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, καλεί, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Σερβιτόρων - Εργατών Ξενοδοχείων Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ