Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εφοπλιστική "θυσία" με 3,8%...

Οι αυξήσεις - κοροϊδία που πρότειναν οι εφοπλιστές και οι... εκπτώσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας,ήταν αυτά που καταγράφτηκαν κατά τη χτεσινή διαπραγματευτική συνάντηση της ΠΝΟ με την Ενωση Εφοπλιστών της Ακτοπλοϊας για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η εφοπλιστική πρόταση ήταν να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με... αύξηση 3,8%,όταν μόνο η φορολογία που έχει επιβληθεί στο μισθό των ναυτεργατών είναι από 1η Γενάρη 1998 6% για το κατώτερο πλήρωμα! Αυτή την πρόκληση μάλιστα τη χαρακτήρισαν "θυσία" από τη μεριά τους!

Η ΠΝΟ από 10% αύξηση που διεκδικούσε, κατέβηκε με τη μία στο 9%,όταν η ίδια είχε αποφασίσει ότι το 10% έπρεπε να αυξηθεί, λόγω της υποτίμησης της δραχμής!

"Η νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ εξακολουθεί να παρουσιάζει εκφυλιστικά φαινόμενα", σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας."Περίμενε 6 μήνες - συνεχίζει - για να κατέβει τελικά κατά 1% από το ποσοστό που διεκδικούσε, αντί να ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων. Επιμένουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη των απεργιακών κινητοποιήσεων για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Είναι υποχρέωση των ναυτεργατών να παρέμβουν αποφασιστικά για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης της ΠΝΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ