Κυριακή 17 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αυλαία με σκιές...

Στα παιχνίδια για τη μάχη της σωτηρίας το ενδιαφέρον. Καβάλα - Παναχαϊκή και Εθνικός - Προοδευτική κρίνουν την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί

Φωτιές ανάβει η σημερινή τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής, όπου το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος ανεβαίνει στα ύψη για τις ομάδες που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ολα θα κριθούν σε δυο παιχνίδια και συγκεκριμένα στον αγώνα της Καβάλας, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Παναχαϊκή και στον Πειραιά, όπου ο Εθνικός κοντράρεται με την Προοδευτική (και οι δυο αγώνες αρχίζουν στις 19.00 και θα μεταδοθούν σε παράλληλη σύνδεση από το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ αν ξεπεραστούν οι αντιδράσεις της Καβάλας).

Παιχνίδι δίχως αύριο είναι αυτό της Καβάλας με τον τοπικό ΑΟΚ να αντιμετωπίζει τους Πατρινούς και ο ηττημένος του παιχνιδιού ν' αποχαιρετά την κατηγορία, σε περίπτωση βέβαια που ο Εθνικός καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς στο δικό του αγώνα. Στην Καβάλα επικρατεί αναβρασμός για τον αγώνα και στο γήπεδο αναμένεται να μην πέφτει καρφίτσα. Ο Νίκος Γκουλής δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, αφού ο τραυματισμός του Νασιόπουλου στον αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη δεν αποδείχτηκε σοβαρός. Η μόνη απουσία είναι αυτή του Πεγκλή, που εδώ και δυο βδομάδες νιώθει ενοχλήσεις στη μέση.

Με πίστη στις δυνατότητές τους αλλά με πολλές σοβαρές απουσίες στον αγωνιστικό τομέα ταξιδεύουν στην Καβάλα οι Πατρινοί, που δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα γυρίσουν πίσω χωρίς το "εισιτήριο" του υποβιβασμού. Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Καλά που βρίσκεται στη Γαλλία με το Καμερούν αλλά και του Βαϊτση, ο οποίος έχει κάκωση στο γόνατο, και του τιμωρημένου Σαμαρά.

Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνει την ίδια ώρα και ο Εθνικός στο Καραϊσκάκη που θέλει τη νίκη η οποία αυτόματα θα του δώσει το δικαίωμα να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στην Α Εθνική ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο παιχνίδι της Καβάλας. Μετά τη νίκη των Πειραιωτών στην Τούμπα το ηθικό στην ομάδα είναι ιδιαίτερα υψηλό και όλοι στις τάξεις της ομάδας ευελπιστούν ότι τελικά θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Στην αντίπερα όχθη η Προοδευτική μπορεί να καθάρισε το θέμα της παραμονής της, ωστόσο δεν πρόκειται να παραμείνει αδιάφορη στο σημερινό παιχνίδι αφού υπάρχει και το γόητρο, που ας μην ξεχνάμε ότι σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις οι φήμεςδίνουν και παίρνουν. Ηδη πύκνωσαν τις τελευταίες μέρες τα "περίεργα" δημοσιεύματα για συναλλαγές...

Κατά τα άλλα το υπόλοιπο πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής είναι: ΟΦΗ - Καλαμάτα, ΠΑΟ - Πανηλειακός (16.00), ΑΕΚ - Σκόντα Ξάνθη, Ιωνικός - Πανιώνιος, Αθηναϊκός - ΠΑΟΚ, Ηρακλής - Απόλλων Αθηνών (Λάρισα). Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 17.00. ΔΕΥΤΕΡΑ: Ολυμπιακός - Βέροια (Καραϊσκάκη 20.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ