Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρρυθμίες και στις εφημερίες

Η άλλη εμπλοκή που δημιουργείται στα νοσοκομεία είναι απ' την εφαρμογή του νόμου για το νέο ιατρικό μισθολόγιο, που προβλέπει την ποσοστιαία κάλυψη των εφημεριών.

Χτες οι γιατροί του Ευαγγελισμού έκαναν εξάωρη στάση εργασίας (8 π.μ.-2 μ.μ.) στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημερωτική συνέλευση. Σήμερα και την Πέμπτη κάνουν στάσεις εργασίας (8 π.μ.-2 μ.μ.) οι γιατροί στο "Λαϊκό" Νοσοκομείο.

Ο Ηλίας Σιώρας,μέλος της διοίκησης της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), που εργάζεται στον "Ευαγγελισμό", δήλωσε στο "Ρ": "Οι γιατροί του "Ευαγγελισμού" στηρίζουν την πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία είναι η καθ' ύλην αρμόδια για την κατάρτιση προγράμματος εφημεριών. Η πρόταση της Επιτροπής όχι μόνο είναι τεκμηριωμένη, αλλά και καλύπτει όλες τις ανάγκες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς. Είναι μια πρόταση η οποία δύσκολα θα απορριφθεί και από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Αυτή η πρόταση εξάλλου μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να επιλυθεί το ζήτημα όχι μόνο για τον "Ευαγγελισμό" αλλά και για όλα τα νοσοκομεία".

Ανακοίνωση του ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με χτεσινή ανακοίνωσή του δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των γιατρών του ΙΚΑ.

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι - όπως είχε εγκαίρως επισημάνει - οι ομιχλώδεις διατυπώσεις του νέου μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών στο θέμα των εφημεριών, θα καταστούν πρόξενοι εντάσεων και τριβών, πράγμα που ήδη επιβεβαιώνεται απολύτως. Επίσης ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι οι "μονομερείς και αυθαίρετες πράξεις της Διοικήσεως του ΙΚΑ" προκάλεσαν τη "διατάραξη της εργασιακής ειρήνης του χώρου".

Τέλος ο ΙΣΑ στο όνομα της ευαισθησίας του χώρου της υγείας ζητά χειρισμούς που προϋποθέτουν "κοινή αποδοχή και συναίνεση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ