Τρίτη 19 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιρατσιστική συγκέντρωση

Στις 6.30 στα Προπύλαια καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΤΟΕ, αντιρατσιστικές οργανώσεις, σε συγκέντρωση κατά των απελάσεων και της ξενοφοβίας

Αντιρατσιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα στις 6.30 στα Προπύλαια,στην οποία καλούν πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΤΟΕ και αντιρατσιστικές οργανώσεις, με κύριο αίτημα εκτός των άλλων, την παράταση της προθεσμίας καταγραφής των 600.000 αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα μας,όπως τόνισαν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης σε συνέντευξη Τύπου χθες.

Ενα ακόμα βασικό αίτημα είναι να σταματήσει το "πογκρόμ" που έχει εξαπολυθεί εναντίον των αλλοδαπών. Η εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Ζ. Ζώκου,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της, τόνισε ότι σε παρέμβαση που έγινε για το θέμα των διώξεων στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίο,ο τελευταίος αιτιολόγησε την όλη κατάσταση λέγοντας ότι γίνονται απελάσεις για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα για την αύξηση της εγκληματικότητας!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 270 χιλ. αλλοδαποί. Η ΟΛΜΕ έχει προτείνει στο υπουργείο Παιδείας την επόμενη βδομάδα να γίνει διακοπή των μαθημάτων για μια ώρα σε όλα τα σχολεία και να αφιερωθεί αυτός ο χρόνος σε συζήτηση για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, λόγω της έκτασης που παίρνουν ανάλογες αντιλήψεις στους μαθητές. Προτάσεις θα γίνουν από την ΟΛΜΕ και για την καλύτερη ένταξη των παιδιών των αλλοδαπών στο εκπαιδευτικό σύστημα, αφού μέχρι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά τους δε γίνονται δεκτά.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του Φ. Νταβί,εκπροσώπου της κοινότητας του Μπαγκλαντές, ο οποίος είπε ότι από τους 3.000 συμπατριώτες του, το 60% έμεινε χωρίς δουλιά από τη στιγμή που άρχισε η διαδικασία καταγραφής, επειδή ζήτησαν από τους εργοδότες τους ένσημα! Οι περισσότεροι ασχολούνται στο χώρο της ένδυσης, ενώ αντιμετωπίζουν επιπρόσθετη δυσκολία να βρουν τα έγγραφα για τη νομιμοποίησή τους επειδή δεν υπάρχει πρεσβεία της χώρας τους στην Ελλάδα. Ρόλο προξενείου εκτελεί μια ιδιωτική εταιρία ευρέσεως εργασίας...

Στη συνέντευξη Τύπου, παρευρίσκονταν επίσης εκπρόσωποι αλλοδαπών από Αλβανία, Γκάνα, Τυνησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ