Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΤΕΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
της συνταγματικής οπισθοδρόμησης

Αποχώρησαν οι κομμουνιστές βουλευτές από την ψηφοφορία της Βουλής, μη θέλοντας να νομιμοποιήσουν την αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση

Με την αποχώρηση των βουλευτών του ΚΚΕ από την ψηφοφορία, εκφράστηκε χτες στη Βουλή η κατηγορηματική αντίθεση του Κόμματος στην επιχείρηση αντιδραστικής αναθεώρησης του Συντάγματος.

"Τόσο οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και η μέχρι τώρα συζήτηση στη Βουλή, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, σημειώνεται στη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Ορέστη Κολοζώφ. Πρόκειται για μια πιο συντηρητική, έως αντιδραστική, αναθεώρηση ενός, ήδη, αυταρχικού και αντιδραστικού Συντάγματος, με την οποία επιδιώκεται να θωρακιστούν και συνταγματικά οι βασικές επιλογές της άρχουσας τάξης, του Διευθυντηρίου της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, που βέβαια, ήδη, έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται στην πράξη. Πρόκειται για ένα σύνολο ρυθμίσεων, που θα περιορίσουν δραστικά την Εθνική Ανεξαρτησία, θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τη Λαϊκή Κυριαρχία, θα πλήξουν την ήδη περιορισμένη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, θα διευκολύνουν μια πιο γενικευμένη και πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού μας".

Και η δήλωση καταλήγει: "Για να μη νομιμοποιήσουμε μια αναθεώρηση που μας πάει προς τα πίσω και όχι προς τα μπροστά και για να υποδηλώσουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεσή μας σ' αυτήν την αναθεώρηση, το ΚΚΕ δε θα συμμετέχει στις διαδικασίες της ψηφοφορίας και θα αποχωρήσει.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ