Πέμπτη 21 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση στη Βουλή για τα πλαστά ένσημα

Η παραγωγή πλαστών ενσήμων από τους ιδιοκτήτες της εταιρίας "Κόμβος ΕΠΕ Παπαπετροπούλου" στον Ταύρο και οι συνέπειες που είχε αυτή τους η παρανομία είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕΜ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης προς τους υπουργούς Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας.

Οι δύο υπουργοί ρωτούνται: α Τι μέτρα θα παρθούν μετά την αποκάλυψη των πλαστών ενσήμων στην επιχείρηση, ώστε να υπάρξει έλεγχος και να αποκαλυφθούν παρόμοιες καταστάσεις σε άλλες ίσως επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα να καθιερωθεί ένας ουσιαστικός και υπεύθυνος έλεγχος για την προστασία και την περιφρούρηση των εργαζομένων από τέτοιου είδους κομπίνες. β Ποια μέτρα θα παρθούν για την επιτάχυνση των διαδικασιών στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ και να προχωρήσει οριστικά η νόμιμη ασφαλιστική κάλυψη των τριών χρόνων κατά τα οποία τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων που εργάζονταν στην επιχείρηση έχουν καλυφθεί από πλαστά ένσημα.

Στο κείμενο της ερώτησης, αφού αναφέρεται η κομπίνα των επιχειρηματιών, που αποκαλύφτηκε μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ, τονίζεται ακόμα: "Δεν ήταν μόνο αυτό, αφού οι 44 γυναίκες που χρόνια τώρα δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί στο υπόγειο του εργοστασίου, μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες, είχαν να παίρνουν δεδουλευμένα, υπερωρίες και αναδρομικά από το 1995. Μετά από επίμονες προσπάθειες, παραστάσεις και διαμαρτυρίες των εργαζομένων και του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης δόθηκαν τα οφειλόμενα, όμως το μεγάλο ζήτημα της παραγωγής πλαστών ενσήμων και άλλων εγγράφων που αποκάλυψη το ΣΔΟΕ, παραμένει και παρά τις προσπάθειες που έγιναν δε στάθηκε δυνατό μέχρι σήμερα να ξεμπλέξει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας του ΙΚΑ. Για την κατάσταση αυτή πέρα από τους εργοδότες σοβαρές ευθύνες έχει η κυβέρνηση, που, με την πολιτική της, επιτρέπει στους διάφορους αεριτζήδες, απατεώνες "επιχειρηματίες" να εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των εργαζομένων. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αιτιολογήσει κανείς πώς επί τρία χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ δεν εντόπισαν τα πλαστά ένσημα, όταν ενεργούσαν τους απαραίτητους ελέγχους για τη θεώρηση των βιβλιαρίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ