Παρασκευή 22 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Σχέδια για απολύσεις - διαθεσιμότητες

Παρ' όλα αυτά, η πλειοψηφία του σωματείου αναστέλλει και προγραμματισμένες κινητοποιήσεις! Σε συντονισμένο αγώνα καλεί η ΕΣΑΚ

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Την ώρα που η κυβέρνηση με ταχύτατους ρυθμούς προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ,την ώρα που το συμβούλιο διευθυντών της εταιρίας - σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ" - εξετάζει διάφορα σενάρια για την αντιμετώπιση της πτώσης της τιμής του νικελίου στη διεθνή αγορά, με επικρατέστερο αυτό των διαθεσιμοτήτων ή απολύσεων εργαζομένων, η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας "περί άλλων τυρβάζει" και εξακολουθεί να αρνείται να ηγηθεί του αγώνα για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ και των θέσεων εργασίας.

Ετσι, η πλειοψηφία του σωματείου χρησιμοποιώντας την ίδια πρόφαση με τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, την πτώση δηλαδή της τιμής του νικελίου, ανέστειλε όλες τις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασιστεί, δε συμμετείχε στην τρίωρη στάση εργασίας στις 20/5, ενώ εξάντλησε την "αγωνιστικότητά" της αποφασίζοντας να συμμετέχει με δίωρη στάση στην πανεργατική - πανυπαλληλική απεργία στις 27 του μήνα.

Σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Λάρυμνας της ΕΣΑΚ τονίζει: "Την ώρα που μεθοδεύεται η διάλυση της ΛΑΡΚΟ, που το μέλλον των εργαζομένων είναι αβέβαιο και η περιοχή κινδυνεύει να γίνει νέο Λαύριο, θα έπρεπε η διοίκηση του σωματείου να συγκαλέσει γενική συνέλευση, να ενημερώσει τους εργαζόμενους και να συντονιστεί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, για να απαιτήσει λύση στο πρόβλημα, σύμφωνα με τις θέσεις των εργαζομένων. Αντί γι' αυτό η πλειοψηφία αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους, προσπαθεί να τους εγκλωβίσει και οδηγεί το σωματείο στην απεργοσπασία".

Σχετικά με το "επιχείρημα" για την πτώση της τιμής του νικελίου η ΤΕ της ΕΣΑΚ σημειώνει ότι: "Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, αλλά τα τελευταία χρόνια συμβαίνει συνεχώς, η κρίση δεν προέρχεται από την τιμή του νικελίου ούτε είναι πρόσφατη. Η κρίση είναι μόνιμη και οφείλεται στην πολιτική της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ. Απλά τώρα η εταιρία διογκώνει το γεγονός αυτό για να περάσουν εύκολα τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας".

Τέλος, η ΤΕ της ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα κοινό μέτωπο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμούν αγωνιστικά την Πρωτομαγιά και συνεχίζουν τον αγώνα τους (2023-04-27 00:00:00.0)
Διετής σύμβαση ντροπής! (2000-02-24 00:00:00.0)
Τα "μάζεψαν" ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΛΑΡΚΟ (1999-06-25 00:00:00.0)
Στην "κόψη του ξυραφιού"! (1998-11-13 00:00:00.0)
"Μυρωδιές" εκποίησης στη Λάρκο (1998-05-20 00:00:00.0)
Κινδυνολογία και εκβιασμοί (1998-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ