Τετάρτη 27 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Τον Ιούνη οι αποφάσεις για το λάδι

Για τη συνεδρίαση του Ιούνη παραπέμφθηκαν όλα σχεδόν τα θέματα που απασχόλησαν χτες τους υπουργούς Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα σημαντικότερα είναι η "Ατζέντα 2000" με την αναμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο διάστημα 1998 - 1999 και η αναμόρφωση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) στον τομέα του ελαιολάδου. Στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας.

Με τις δηλώσεις του, ο υπουργός Γεωργίας επιβεβαίωσε εμμέσως ότι σκέψεις που κυριαρχούν στο Συμβούλιο οδηγούν σε δεινή θέση τους Ελληνες αγρότες και ειδικότερα τους μικρομεσαίους. "Με τις προτάσεις αυτές, η Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο Στ. Τζουμάκας, χάνει την ευκαιρία να θεσπίσει μια πολιτική για τον αγροτικό χώρο που θα έχει μακρά πνοή, θα αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη όλους τους αγρότες και θα αναδεικνύει τις κοινωνικές ευαισθησίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν την αγροτική πολιτική της Κοινότητας".

Με αυτές τις διαπιστώσεις προδιαγράφονται και οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν σε λιγότερο από ένα μήνα. Οσον αφορά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, παρά τις αρχικές λεκτικές αντιρρήσεις, οι "τιμές Βρυξελλών" γίνονται, τελικά, αποδεκτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ