Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
Αγώνας για σωστό σωματείο

Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες της χειρότερης ίσως κρίσης στη μακρόχρονη ιστορία ενός πνευματικού - καλλιτεχνικού σωματείου. Η κρίση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών δε βλάπτει μόνο τους σκηνοθέτες. Εχει αντίκρισμα σε ολόκληρο τον πνευματικό χώρο. Πριν λίγο καιρό μια μικρή μειοψηφία "οδήγησε" την Εταιρεία σε παράνομες εκλογές, με μια σειρά αντικαταστατικών ενεργειών. Το υπάρχον, νόμιμο Διοικητικό Συμβούλιο (εκλεγμένο 30/4/97) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας ακύρωση της γενικής συνέλευσης (30 μελών!) που οδήγησε στις παράνομες εκλογές. Η δικάσιμος ορίστηκε στις 4 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, όπως είπαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι Νίκος Αντωνάκος, Λένα Βουδούρη, Νίκος Ζερβός, Χάρης Παπαδόπουλος, Κώστας Φέρης, Στέλιος Παυλίδης, Βασίλης Μπουντούρης,που αποτελούν το νόμιμο ΔΣ της ΕΕΣ (οι τέσσερις είναι μέλη της παλιάς διοίκησης και οι τρεις αναπληρωματικοί), ο Τάκης Σιμονετάτος, "εγκέφαλος" των πραξικοπηματικών πράξεων, "κατέλαβε κυριολεκτικά τα γραφεία, απαγορεύει την είσοδο στα μέλη του ΔΣ, αρνείται να παραδώσει ακόμη και προς ανάγνωση τα πρακτικά, απαγορεύει στην υπάλληλο να παραλαμβάνει έγγραφα και σκίζει όποιο έγγραφο του παραδίδουν τα μέλη του ΔΣ, ενώ πήρε στο σπίτι του τη σφραγίδα και όλο το γραφικό και γραμματειακό υλικό".

Το νόμιμο ΔΣ αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης και παράλληλα θα ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς, αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, τη Βουλή, σωματεία, ενώ δεσμεύεται να υλοποιήσει τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων: Τροποποίηση καταστατικού. Καθιέρωση απλής αναλογικής. Οικονομικός έλεγχος, παρουσία ορκωτού λογιστή κ. ά. Τέλος επισημαίνει ότι, το αργότερο μέχρι τον προσεχή Οκτώβρη, η Εταιρεία πρέπει να διενεργήσει νόμιμες εκλογές ώστε να μπορέσει, απαλλαγμένη από βάρη και οπισθοχωρήσεις, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου.

Τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΣΕΗ,στο δίκαιο του αγώνα του νόμιμου ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, έκφρασε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ Ανδρέας Βαρούχας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ