Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνέδρια - συμπόσια
  • "Ρήγας Φεραίος. Για μια νέα ερευνητική συγκομιδή", τιτλοφορείται το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο (28 - 31/5), στα Γιάννενα, που διοργανώνει ο Τομέας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο πλαίσιό του, λειτουργεί έκθεση γκραβούρας προεπαναστατικής περιόδου και βιβλίων του Ρήγα, στο Θεατρικό Οργανισμό "Μορφές" (Καποδιστρίου 20), με την επιμέλεια των εκδόσεων "Δωδώνη".
  • "Οι κοινωνικο-πολιτικές επιστήμες και η ιστοριογραφία στην Τουρκία σήμερα", είναι το θέμα του συμποσίου που οργανώνει (28 - 30/5) το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου (αμφιθέατρο νέου κτιρίου). Θέματα: "Το Οθωμανικό Παρελθόν. Κύρια ρεύματα στην τουρκική ιστοριογραφία","Προβλήματα και θεματικές στις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στην Τουρκία", "Πολιτισμικές Σπουδές και Γυναικείες Σπουδές".
  • Το 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη (29 - 31/5), υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Μακεδονίας - Θράκης, της ΓΓ Νέας Γενιάς, της Νομαρχίας, του δήμου και της Κινηματογραφικής Λέσχης Κοζάνης. Θέμα του "Κινηματογράφος και παιδί". Θα προβληθούν οι ταινίες "Τα δελφινάκια του Αμβρακικού" του Ντίνου Δημόπουλου και "Η ελευθερία είναι ο Παράδεισος" του Σεργκέι Μποντρόφ. Επίσης ταινίες μαθητών ελληνικών σχολείων και ταινίες απόΚαναδά, Περού, Μοζαμβίκη, Πολωνία, Φιλιππίνες - προσφορά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους.
  • "Πολιτισμός στην Περιφέρεια", είναι το θέμα του συμποσίου που οργανώνουν (28 - 31/5) οι Κοινότητες Κισσού και Τσαγκαράδας και ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου.Θέματα: Το πολιτιστικό πρότυπο της περιφέρειας. Πολιτιστική ταυτότητα και εικόνα. Ελεύθερος χρόνος. Υποδομές και ενίσχυσή τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ