Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Απειλεί με εκπλήξεις

Το αυστριακό ποδόσφαιρο παρουσιάζει μεγάλη κάμψη τα τελευταία χρόνια και φυσικά η εθνική ομάδα δε θα μπορούσε ν' αποτελέσει εξαίρεση. Ομως μετά τις αποτυχίες στην προηγούμενη διοργάνωση και τα Πανευρωπαϊκά '92, '96, οι Αυστριακοί χαμογέλασαν ξανά. Τώρα όλοι αναρωτιούνται τι μπορεί να κάνει αυτή η "γερμανοαναθρεμμένη" ομάδα. Ο τεχνικός της, Χέρμπερτ Προχάσκα, παρουσιάζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος:

"Εχουμε αποτινάξει την εικόνα των χαμένων και δείξαμε ότι δεν υποχωρούμε μπροστά σε κανέναν. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα είναι ικανή ν' αποδώσει όπως η Δανία στο Ευρωπαϊκό το '92 ή οι Σουηδοί στο Παγκόσμιο το '94", δήλωσε. Αν παράδειγμα είναι τα προκριματικά, έχει βάση η πίστη του, γιατί οι παρουσίες στα προηγούμενα Μουντιάλ αλλού οδηγούν.

Η σημερινή Αυστρία είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε παίκτες έμπειρους και στη σύνεση του παιχνιδιού της.

Το ποδόσφαιρο στην Αυστρία πρωτοεμφανίστηκε το 1875. Ομως, το πρώτο επίσημο παιχνίδι έγινε 20 ολόκληρα χρόνια αργότερα (Βιέννη - Πράγα). Το παρθενικό διεθνές παιχνίδι έγινε στις 18 Δεκέμβρη του 1898 στη Βιέννη, όταν μια μεικτή τοπική ομάδα έχασε 4 - 1 από μια αγγλική.

Η ταυτότητα της

Πρόκειται για την έβδομη παρουσία της στα τελικά του θεσμού. Σε 26 αγώνες έχει 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 12 ήττες με 40 - 43 γκολ. Η πρόκρισή της θεωρήθηκε μερική έκπληξη. Τερμάτισε πρώτη στον 4ο όμιλο μπροστά από Σκοτία, Σουηδία, Λετονία, Λευκορωσία. Σε 10 παιχνίδια μετράει 8 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα και 17 - 4 γκολ. Το '34 κατατάχτηκε 4η και 20 χρόνια αργότερα 3η. Στην ομοσπονδία (Εστεράιχισερ Φούσμπαλ Μπουντ) είναι εγγεγραμμένοι 260.000 παίχτες. Χρώματά της το άσπρο και το μαύρο. Απ' τις 18/3 βρίσκεται στην 28η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ