Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Οι ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τα πάντα

ΣΙΟΥ ΦΩΛΣ - ΝΟΤΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ.-

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων που σάρωσαν κυριολεκτικά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας ολόκληρες περιοχές στις βόρειες μεσοδυτικές και ανατολικές πολιτείες.

Η μικρή κωμόπολη Σπένσερ στην πολιτεία της Νότιας Ντακότα κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από το χάρτη, ενώ δημοσιογράφος τοπικού ραδιοσταθμού δήλωσε στο CNN ότι έχουν καταστραφεί τα πάντα "μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι" και εξέφρασε φόβους ότι υπάρχουν περισσότεροι νεκροί μέσα στα ερείπια. Το φαινόμενο άρχισε να μετακινείται από τη Νότια Ντακότα, το Μίσιγκαν και το Γουϊσκόνσιν από την Κυριακή προς τις ανατολικές πολιτείες και πλήττει με δριμύτητα χωρίς διακρίσεις όλες τις παράκτιες στον Ατλαντικό πολιτείες, με αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό στις πολιτείες της Πενσυλβάνια, του Βερμόντ, του Κονέκτικατ και της Νέας Υόρκης.

Οι ανεμοστρόβιλοι προκλήθηκαν από τη συνάντηση ξερών και κρύων ρευμάτων αέρα που προέρχονταν από τον Καναδά με τα ιδιαιτέρως θερμά και υγρά που επικρατούσαν στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών και των Μεσοδυτικών περιοχών. Οι άνεμοι που αναπτύχθηκαν είχαν τρομερή ένταση και η ταχύτητά τους σε ορισμένες περιπτώσεις πλησίασε τα 180 χλμ. την ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ