Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Δανάη της ποίησης και μελωδίας

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στις 10/5 (8.30μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο), θα τιμήσει την Δανάη Στρατηγοπούλου,τη μεγάλη τραγουδίστρια που σφράγισε μία ολόκληρη εποχή δίπλα στον Αττίκ,ενώ παράλληλα ερμήνευσε ναπολιτάνικες καντσονέτες, γαλλικό ρεπερτόριο και ισπανικά φλαμέγκο. Η Δανάη αυτοεξορίστηκε το 1967 και βρέθηκε στη Χιλή, κοντά στον ποιητή Πάμπλο Νερούδα,με τον οποίο τη συνέδεε βαθιά φιλία. Είναι η στιχουργός μεγάλων επιτυχιών, ποιήτρια και βραβευμένη μεταφράστρια ολόκληρου του έργου του Νερούδα και άλλων κορυφαίων λογοτεχνών της Νότιας Αμερικής, καθηγήτρια σε ωδεία και στο Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο της Χιλής.

Στην εκδήλωση για την τιμώμενη θα μιλήσει η πρέσβειρα της Χιλής Μαρσία Κοβαρούμπιας (πρόσφατα η Δημοκρατία της Χιλής απένειμε στην Δανάη το ανώτατο παράσημο του "Ελευθερωτή της Χιλής"). Επίσης, οι: Δήμητρα Γαλάνη, Φρέντυ Γερμανός, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Νίκος Καραντηνός, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, Διονύσης Σαββόπουλος, Τάνια Τσανακλίδου και η κόρη της και τραγουδίστρια Λήδα Χαλκιαδάκη.Τραγούδια της Δανάης θα ερμηνεύσουν ηΕλευθερία Αρβανιτάκη και η Τάνια Τσανακλίδου,ενώ η Μάρω Κοντού θα διαβάσει αποσπάσματα από το λογοτεχνικό της έργο.

  • "Παλαιοί μύλοι του καφέ",από τη συλλογή του Νίκου Μαρίνου,παρουσιάζονται (έως 20/6) στο "Πνευματικό Κέντρο" (Ακαδημίας 50), σε συνεργασία με τον "Πανελλήνιο Σύλλογο Καφεκοπτών". Η έκθεση περιλαμβάνει 248 τεμάχια μηχανημάτων και αντικειμένων καφέ, πριν από τον ηλεκτρισμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ