Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Πολυεθνικά κόλπα

H ENIC ομολογεί ότι, εν κρυπτώ, είχε μεταβιβάσει τις μετοχές της ΑΕΚ σε άλλες εταιρίες. Ξαφνική αλλαγή πλεύσης για Νικολα'ϊδη

Περίπου οκτώ μήνες μετά την πώληση της ΑΕΚ στην πολυεθνική εταιρία ENIC, οι φόβοι και οι εκτιμήσεις για εμπλοκή της ομάδας σε επικίνδυνους, σκοτεινούς και κυρίως επιζήμιους για το ιστορικό σωματείο διαδρόμους, επιβεβαιώνονται και επίσημα.

Μετά τις διοικητικές επιλογές, την "ενίσχυση" της ομάδας και άλλα αγωνιστικά θέματα που έβγαλαν το δικέφαλο νωρίς εκτός στόχων, εμμέσως πλην σαφώς η ΠΑΕ παραδέχεται με χτεσινή ανακοίνωσή της πως η ιδιοκτήτρια εταιρία παίζει και άλλα παιχνίδια. Υστερα από δημόσια καταγγελία του πρώην προέδρου, Μ. Τροχανά, για πώληση της πλειοψηφίας των "κιτρινόμαυρων" μετοχών, η διοίκηση της Ενωσης προσπάθησε να "μπαλώσει τ' αμπάλωτα".

"Διευκρινίζει", αρκετά αργά, ότι για να ξεπεραστούν νομικά κωλύματα "ποσοστό 70,1 % της ENIC HELLAS μεταβιβάστηκε στην εταιρία Supereffect η οποία συνεργαζόταν με την ENIC. Ακολούθως συνεστήθη η ENIC SPORTS S. A. R. L.(Λουξεμβούργου) στην οποία μεταβιβάστηκαν οι μετοχές της ENIC HELLAS που ανήκαν στην ENIC. Το Μάιο του'98 η ENIC εισήλθε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με την επωνυμία ENIC PLC. Με τη ρύθμιση αυτή έγινε δυνατή η εξαγορά του 70,1% των μετοχών της ENIC HELLAS που διατηρούσε η SUPEREFFECT L. T. D. ".

Σε απλά ελληνικά δηλαδή, για κάποιο χρονικό διάστημα η μητρική εταιρία μεταβίβασε την ΑΕΚ σε άλλη εταιρία και μετά την ξαναγόρασε. Ποιος λοιπόν το διάστημα αυτό κινούσε τα νήματα; Αν όλα ήταν "καθαρά", γιατί έγιναν εν κρυπτώ; Φυσικά άμοιρο ευθυνών δεν είναι και το υπουργείο Εμπορίου, που... κοιμάται (; ) τον ύπνο του δικαίου. Από μόνο του το πολυσήμαντο γεγονός, που παραδέχεται η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, αναδεικνύει τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Κανείς δεν αποκλείει ότι στο μέλλον δε θα συμβεί κάτι ανάλογο ούτε μπορεί να διαβεβαιώσει πως ο δικέφαλος δε θα χρησιμοποιηθεί σε άλλα επιχειρηματικά γρανάζια, με απρόβλεπτες για το σωματείο συνέπειες. Αντίθετα πιστοποιεί πως οι αποφάσεις και οι στρατηγικής σημασίας επιλογές γίνονται από πολυδαίδαλα κέντρα, μακριά από κάθε ίχνος διαφάνειας.

Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος, μια θετική νότα, μάλλον προσωρινή όμως, παρουσιάστηκε χτες για τους "κιτρινόμαυρους" φιλάθλους αφού ο Λ. Νικολάου απέκλεισε μετεγγραφή του Νικολαϊδη στην Αντερλεχτ. Ορισμένοι πάντως εκτιμούν πως είναι μια κίνηση που θα ρίξει λίγο τους τόνους αντίδρασης και θ' ανεβάσει την προσφορά του βελγικού σωματείου. Στο μεταξύ αργά το βράδυ είχε καθοριστεί συνάντηση της διοίκησης με το Ντράγκαν Στεπάνοβιτς ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογραφεί η συνεργασία με το Σέρβο προπονητή.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ