Πέμπτη 4 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στην αγκαλιά των ποιητών

Εργα του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση των Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη και Γιάννη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης",στις δύο συναυλίες που θα δώσει, στις 15 και 16 Ιούνη, στο αίθριο της "Στοάς του Βιβλίου" (Πεσμαζόγλου 5). Οι βραδιές διοργανώνονται με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ, σε συνεργασία με τη "Στοά του Βιβλίου", το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και τις εκδόσεις "Κέδρος" και "Υψιλον".

Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας (15/6) περιλαμβάνει έργα του συνθέτη σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου.Ο κριτικός θεάτρου, μεταφραστής και ποιητής Κ. Γεωργουσόπουλος θα μιλήσει για τη μετατροπή της ποίησης σε τραγούδι, ενώ θ' ακουστούν τα έργα "Επιτάφιος" με ερμηνευτή τον Αλκίνοο Ιωαννίδη,"Ρωμιοσύνη" με τον Γιώργο Νταλάρα και "Τα 18 Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας" με τους Κώστα Θωμαϊδη και Σωτηρία Λεονάρδου.

Εργα σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη θα παρουσιαστούν στη δεύτερη συναυλία (16/6). Πρόκειται για τις "Μικρές Κυκλάδες" με την Αλέξια,το "Ρομανσέρο Χιτάνο" (ποίηση Λόρκα, απόδοση στα ελληνικά Ελύτη) με την Μαρία Φαραντούρη και "Αξιον Εστί" (αποσπάσματα) με τον Κώστα Μακεδόνα.Και στις δυο βραδιές θα υπάρχει μικρό μουσικό αφιέρωμα στον Γιάννη Θεοδωράκη,με τα έργα "Λυρικότατα" και "Λιποτάκτες" (ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας). Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο συνθέτης και θα μιλήσει για το έργο του. Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ