Παρασκευή 12 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΘΙΟΠΙΑ - ΕΡΥΘΡΑΙΑ
Αμείωτες οι μεθοριακές συγκρούσεις

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-

Σε στρατηγικής σημασίας θέση κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και σε περιοχές της βορειοδυτικής Αιθιοπίας συγκρούστηκαν χτες οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ερυθραίας και της Αιθιοπίας.

Τα μέτωπα των κλιμακούμενων συγκρούσεων εκτείνονται κατά μήκος της μεθορίου των δύο χωρών και σε μήκος τουλάχιστον χιλίων χιλιομέτρων. Χτες το πρωί, τα στρατεύματα της Ερυθραίας εξαπέλυσαν επίθεση ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το στρατηγικής σημασίας λιμάνι Ασαμπ της Ερυθράς Θάλασσας. Συγκρούσεις συνεχίστηκαν εξάλλου και στο μέτωπο Μπάντμε και Σεράνο, στο δυτικό τμήμα της παραμεθόριας περιοχής μεταξύ των δύο χωρών.

Εκπρόσωπος οργάνωσης αρωγής δήλωσε ότι σε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας της Ερυθραίας, αργά το βράδυ της Τετάρτης, εναντίον της πόλης Μέκελε, (πρωτεύουσα της επαρχίας Τιγκράι), σκοτώθηκαν 49 και τραυματίστηκαν περίπου 180 άτομα. Ωστόσο, οι πληροφορίες για τα θύματα των αιματηρών συγκρούσεων παραμένουν συγκεχυμένες...

Πάντως, και χτες, ο πρόεδρος της Ερυθραίας Ισαϊας Αφεβέρκι επανέλαβε την έκκλησή του για "απευθείας διαπραγματεύσεις" με την Αιθιοπία, και δηλώνοντας έτοιμος να συναντηθεί με τον Αιθίοπα ομόλογό του: "Πρέπει να σταματήσουν οι στρατιωτικές ενέργειες, να αποστρατιωτικοποιηθεί η μεθοριακή ζώνη και να γίνουν απευθείας διαπραγματεύσεις με την παρουσία τρίτης πλευράς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ