Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ
Αναζητούν ιδιώτη

Στους ιδιώτες διά παντός προσφέρει και τα Ναυπηγεία Αυλίδας η κυβέρνηση, ενώ ακόμη παραμένουν στην ομηρία του Λελάκη, ο οποίος με εκβιασμούς κατάφερε να ανανεώσει το συμβόλαιο ενοικίασης για ακόμη δύο χρόνια, παρά τα ανεξόφλητα χρέη προς την ΕΤΒΑ και τις εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, στις οποίες κατέφυγε η τελευταία για τη διεκδίκηση των οφειλών της.

Χτες δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των Ναυπηγείων, στην οποία δε περιλαμβάνεται η δεξαμενή ΑΥΛΙΣ, χωρητικότητας 48.000 DWT, η πώληση της οποίας θα γίνει αυτοτελώς σε ξεχωριστό διαγωνισμό. Οπως προκύπτει από την προκήρυξη, ο Λελάκης, στον οποίο η κυβέρνηση έχει αναθέσει τη διεύθυνση των Ναυπηγείων από το 1989, κατάφερε να ανανεώσει το συμβόλαιο εκμίσθωσης που έληγε στις 12 Γενάρη του 1997 για δύο ακόμη χρόνια, δηλαδή μέχρι τις 13.1.1999. Πρόκειται για δικαίωμα που είχε από το ίδιο το συμβόλαιο και ενεργοποίησε παρά το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες δεν καταβάλλει στην ΕΤΒΑ τα μισθώματα. Η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί την απόφαση του Λελάκη να παραμείνει στα Ναυπηγεία με τους όρους που ο ίδιος θέτει, κάτι που προφανώς θα διεκδικήσει και μέσω του διαγωνισμού, καθώς από το συμβόλαιο εκμίσθωσης του παρέχεται προτιμησιακό δικαίωμα σε περίπτωση που δύο προσφορές αξιολογηθούν ισάξια. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση με την απόφαση για ιδιωτικοποίηση το πιο πιθανό είναι να σπρώξει τα Ναυπηγεία διά παντός στον Λελάκη.

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό που θα ακολουθήσει για τη δεξαμενή έχουν μόνο όσοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και για τα Ναυπηγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ