Σάββατο 13 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανάγκη ν' αλλάξει "ρότα" το Οικονομικό Επιμελητήριο

Ο απολογισμός δράσης και οι στόχοι της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων"

Πραγματοποιήθηκε προχτές σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΑΠΙΤΟΛ στη Θεσσαλονίκη η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων της παράταξης. Η κεντρική εισήγηση στη Συνδιάσκεψη έγινε από τον Αντώνη Ντρέκο,μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ασχολήθηκε με τον απολογισμό της δράσης της Κίνησης για την τελευταία 3ετία στο ΟΕΕ και τον καθορισμό των στόχων για τις επερχόμενες εκλογές και την τρέχουσα περίοδο.

"Κεντρικός προσανατολισμός των παρατάξεων, που συγκρότησαν το προεδρείο του ΟΕΕ (ΠΑΣΚ-Ο, ΔΚΙ-Ο, ΣΥΝεργασία)", τόνισε στην εισήγησή του ο Α. Ντρέκος,"ήταν από την αρχή της 3ετίας η αποφυγή κάθε παρέμβασης του Επιμελητηρίου μας, που θα σχολίαζε ή θα αμφισβητούσε τη σημερινή οικονομική τάξη πραγμάτων στη χώρα μας. Ηθελαν και θέλουν το ΟΕΕ να εξαντλεί την παρουσία του σε επιμέρους ρυθμίσεις για επαγγελματικά ζητήματα της μειοψηφίας των μελών του και μάλιστα με τρόπο τέτοιο, που να προκαλούνται αναίτιες ενδοεπαγγελματικές εντάσεις και τριβές".

Ο εισηγητής κάλεσε τα μέλη της κίνησης να στρατευτούν στον αγώνα για την αλλαγή της σημερινής κατάστασης και τόνισε: "Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη, που δεν ανέχονται πλέον αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, που νιώθουν ότι δεν αξίζουν ένα τέτοιο Επιμελητήριο - σφραγίδα, που θέλουν να αλλάξουν επιτέλους τη σημερινή του ρότα".

"Τους καλούμε να μην ανεχθούν άλλο την προσβολή της νοημοσύνης τους, τη χρησιμοποίησή τους για το μικροβόλεμα ορισμένων ή και το μεγαλοβόλεμα άλλων... Τους καλούμε", κατέληξε ο ομιλητής, "να αλλάξουν ουσιαστικά το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων στη ΣΤΑ και στα Περιφερειακά Τμήματα. Να στηρίξουν αποφασιστικά τη ΔΠΚ-Ο, τη μόνη δύναμη, που δηλώνει στην πράξη τη θέλησή της, αλλά και τη διάθεση προσφοράς των μελών της για την άλλη πορεία του ΟΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ