Κυριακή 14 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΟΝΙΚΗ
Απεργία τη Δευτέρα

Με 24ωρη απεργία αύριο και γενική συνέλευση, συνεχίζεται ο αγώνας

Σε 24ωρη απεργία αύριο Δευτέρα και πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους, προχωρούν οι εργαζόμενοι της Ιονικής,μετά και από το προχτεσινό ναυάγιο της συνάντησης της διοίκησης του Συλλόγου με το διοικητή της Εμπορικής Τράπεζας Κ. Γεωργουτσάκο.

Οπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Μαρκάκης,μετά το τέλος της προχτεσινής πολύωρης συνάντησης, οι απαντήσεις του προέδρου της Εμπορικής Κ. Γεωργουτσάκου δεν κάλυψαν τους εργαζόμενους, ωστόσο τους ζητήθηκε χρονικό περιθώριο, για μια νέα αντιπρόταση, παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι δε θα υπάρξει περαιτέρω διαπραγμάτευση. Η τακτική αυτή, κυβέρνησης και διοίκησης της Εμπορικής, εντάσσεται στην προσπάθεια καθυστέρησης, ενόψει και της νέας αγωγής που έχει κατατεθεί ενάντια στην απεργία των εργαζομένων.

Ο Γ. Μαρκάκης είχε δηλώσει από την Παρασκευή ότι η εισήγησή του στο ΔΣ, όταν αυτό συνεδριάσει, θα είναι πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα, ταυτόχρονα με την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε χτες, αφού, παρά την αναμονή των συνδικαλιστών, δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση στα αιτήματά τους.

Στη συνάντηση, οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει να μη μεταβληθούν οι εργασιακές σχέσεις, όπως αυτές καθορίζονται από τον κανονισμό προσωπικού, που ισχύει σήμερα στην Τράπεζα και να μην τους αφαιρεθούν ασφαλιστικά δικαιώματα, τα οποία απορρέουν από τα καταστατικά των ταμείων τους, του ΤΑΠΥΛΤ και του ΤΑΠΥΛΤΑΤ. Για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους αυτών, ζήτησαν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, κάτι που συνάντησε την άρνηση του διοικητή της Εμπορικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ