Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σχέσεις άριστες!

Για άριστες σχέσεις με όλες τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων, κάνει λόγο η TVX GOLD, ιδιοκτήτρια από το 1996 των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι είναι "αποφασισμένη να πραγματοποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια για την αξιοποίηση τόσο του κοιτάσματος της Ολυμπιάδας, όσο και αυτό των Σκουριών, συνολικού ύψους επένδυσης πάνω από 500 εκατομ. δολάρια ΗΠΑ", καθώς και ότι στο τέλος τουΙούνη υποβάλλει στα αρμόδια Υπουργεία την αίτηση για χορήγηση προέγκρισης χωροθέτησης της μονάδας Χρυσού.

Αναφέρεται, βεβαίως, στην επίμαχη επένδυση του Χρυσού, το κόστος της οποίας η κυβέρνηση φρόντισε να μην επιβαρύνει τους Καναδούς. Καλύπτεται κατά 40% με επιδότηση από τα κρατικά ταμεία, 20% από την ΕΕ, 20% από δανεισμό και μόλις 20% από ίδια κεφάλαια. Προκειμένου δε να πείσει για την "αναπτυξιακή" της πολιτική στα Μεταλλεία, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής ίδια κεφάλαια που ανέρχονται σε 140 εκατομ. δολαρίων ΗΠΑ.

Για όσους δεν είναι επαρκώς μυημένοι, σημειώνουμε ότι η εν λόγω ανακοίνωση κάθε άλλο παρά είναι άσχετη με τις πρόσφατες αποκαλύψεις, που φέρουν την εταιρία να μην ενδιαφέρεται για την υλοποίηση της Μονάδας Χρυσού και σ' αυτά τα πλαίσια να προβάλει νέες αξιώσεις προς την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που - για να λέμε και του στραβού το δίκιο - μέχρι στιγμής σε τίποτα και σε καμιά απαίτηση των Καναδών δεν έχει πει "όχι"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ