Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Στη Βουλή το θέμα της ΛΑΡΚΟ

Παρέμβαση για την προστασία των εργαζομένων και τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ έκανε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Νίκου Γκατζή, με αφορμή τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για ξεπούλημα της επιχείρησης. Στην Ερώτηση που απευθύνεται στην υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου αναφέρεται:

"Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, αντιδρώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης για ξεπούλημα της στρατηγικής σημασίας επιχείρησης και στην προσπάθεια για αφαίρεση κατακτήσεών τους στο χώρο.

Κύρια αιτήματα όλων των σωματείων της επιχείρησης είναι: Η παραμονή της επιχείρησης στο δημόσιο. Η διαγραφή όλων των πλασματικών χρεών της ΛΑΡΚΟ, ύψους 27 δισ. δρχ., που την "πνίγουν" οικονομικά. Η ρύθμιση της τιμής ρεύματος που καταναλώνει η επιχείρηση και η σύνδεσή της με την τιμή νικελίου και όχι με την τιμή αλουμίνας όπως γίνεται μέχρι τώρα. Η επαναλειτουργία των ΕΛΣΙ στο Βόλο για την παραγωγή σιδηροχρωμίου και η συγχώνευσή τους με τη ΛΑΡΚΟ, καθώς σήμερα οι τιμές σιδηροχρωμίου έχουν φτάσει σε ύψη - ρεκόρ. Η ένταξη της ΛΑΡΚΟ σε κοινοτικό πρόγραμμα επενδύσεων στη βιομηχανία, που μεταφράζεται σε επιδότηση 7 δισ. δρχ. για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης. Η καθετοποίηση της παραγωγής με τη δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα.

Επίσης ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες.

Ερωτάται η κα Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση, καθώς και για την υλοποίηση των αιτημάτων που αφορούν το μέλλον και τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ