Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΓΛΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ
Τριήμερο επεισοδίων

Σε πεδίο μάχης έχει μεταβληθεί τις τελευταίες μέρες η περιοχή της Μασσαλίας με πρωταγωνιστές τους Αγγλους χούλιγκαν που εδώ και τρεις μέρες επιδίδονται σε επεισόδια και καταστροφές.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο το βράδυ, όταν άρχισαν να καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι Αγγλοι χούλιγκαν, ήρθαν σε σύγκρουση με τη γαλλική αστυνομία με αποτέλεσμα να γίνουν δεκάδες συλλήψεις, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και την Κυριακή το μεσημέρι όταν οι οπαδοί της "Γηραιάς Αλβιόνας" επιτέθηκαν άνευ λόγου και αιτίας σε Τυνήσιους οπαδούς καιχρειάστηκε πάλι η επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Και χθες όμως μετά τη νίκη της Αγγλίας επί της Τυνησίας με 2 - 0 αφού κατά των αποχώρηση των Αγγλων από το γήπεδο μερικοί από αυτούς επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να κάνουν χρήση χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τις ομάδες των χούλιγκαν.

Τα επεισόδια αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Μασσαλίας, αλλά και της γαλλικής κυβέρνησης. Η υπουργός Αθλητισμού, Μαρί Ζορζ Μπουφέ, με δηλώσεις της σε τηλεοπτικό κανάλι, τόνισε πως όλοι οι ταραχοποιοί θα αντιμετωπίσουν τη γαλλική Δικαιοσύνη.

O τελικός απολογισμός ήταν 19 συλλήψεις και 16 τραυματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ