Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΑΠΩΝΙΑ 1-0
Γλίτωσε το χαρακίρι...

Στο ...τσακ γλίτωσε το χαρακίρι η Αργεντινή. Το άγχος κορυφωνόταν για το φαβορί απέναντι στους μαχητικότατους Ιάπωνες, αφού, όχι μόνο γκολ δεν έβαζε, αλλά κινδύνευε να το δεχτεί. Ομως, ένα λεπτό πριν το ρολόι δείξει το μισάωρο του πρώτου ημιχρόνου ...εμφανίστηκε ο "Μπάτι γκολ". Από μια καραμπόλα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μπατιστούτα που με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό, όπως αποδείχτηκε, 1 - 0.

Πρεσαρισμένοι, οι "γκαούτσος" δεν μπορούσαν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Ειδικά έξω από την περιοχή έδειχναν ...παιδική συμπεριφορά. Οπως παραδέχτηκε ο Πασαρέλα, "μπορούσαμε να τελειώσουμε καλύτερα κάποιες φάσεις. Οι παίχτες μου πολλές φορές στη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στην επανάληψη, φέρθηκαν επιπόλαια".

Από την πλευρά τους, οι Ιάπωνες, με συνεχές πρέσινγκ, δύναμη και ταχύτητα, έδωσαν καλά δείγματα γραφής. Αν πίστευαν περισσότερο στις δυνατότητές τους, ίσως τα κατάφερναν καλύτερα, αφού είχαν τις ευκαιρίες. "Παίξαμε επιθετικά, ήμασταν θετικοί, αλλά δε σκοράραμε. Δεν πειράζει. Ξέραμε πως η Αργεντινή είναι πιο δυνατή", δήλωσε ο προπονητής Τακέσι Οκάντα. "Κρίμα. Ελπίζαμε να κερδίσουμε", είπε ο επιθετικός Νακαγιάμα, για να συμπληρώσει αισιόδοξα ο Σόμα (αμυντικός): "Μένουν δύο παιχνίδια για να νικήσουμε".

Ο Φαν ντερ Εντε "κιτρίνισε" τους Ιχάρα, Νανακίσι, Χιράνο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρόα, Αγιάλα, Σενσίνι (72 Σαμότ), Ζανέτι, Βίβας, Αλμέιδα, Σιμεόνε, Βερόν, Ορτέγκα, Λόπεζ (61 Μπάλμπο), Μπατιστούτα.

ΙΑΠΩΝΙΑ:Καβαγκούτσι, Ναραχάσι, Ιχάρα, Ναγκανίσι, Ακίτα, Σόμα (85 Ιράνο), Νανάμι, Νακάτα, Γιαμαγκούτσι, Γιο, Νακαγιάμα (67 Βάγκνερ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ