Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - Ν. ΑΦΡΙΚΗ 3-0
Κακοί οικοδεσπότες...

Μπορεί οι Γάλλοι να μη φάνηκαν... καλοί οικοδεσπότες και να φιλοδώρησαν με 3 γκολ τους Νοτιοαφρικανούς στην πρώτη τους εμφάνιση σε Μουντιάλ, αλλά όμως οι "Τρικολόρ" δεν έδειξαν να πείθουν τους οπαδούς τους ότι μπορεί αυτή η ομάδα να σηκώσει το τρόπαιο.

Οι "Πετεινοί" με φανερό το άγχος της πρεμιέρας χρειάστηκαν να περάσουν 30 προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των αξιόμαχων "Μπαφάνα - Μπαφάνα", αφού μετά από καταπληκτική πάσα του Ζιντάν ο Ντουγκαρί με κεφαλιά έγραψε το 1 - 0.

Από κείνο το σημείο οι Γάλλοι άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία και έχοντας απλά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 77 ο ξεχασμένος μέχρι εκείνη τη στιγμή Ντζοργκαέφ σε σουτ που επιχείρησε, η μπάλα βρήκε και το πόδι του αμυντικού των Νοτιοαφρικανών Ισά και κατέληξε στα δίχτυα για δεύτερη φορά. Το σκορ έκλεισε στο 90 ο Ανρί με άψογο πλασέ με τη βοήθεια όμως και πάλι του Ισά. Εύκολο έργο είχε ο Βραζιλιάνος διαιτητής Ντε Φρέιτας, ο οποίος "κιτρίνισε" τους Πετί, Ντεσάμπ, Ζιντάν και Τζάκσον.

ΓΑΛΛΙΑ: Μπαρτέζ, Τιράμ, Μπλαν, Ντεσαγί, Λιζαραζού, Ντεσάμπ, Πετί (73 Μπογκοσιάν), Ζιντάν, Ντζοργκαέφ (83 Τρεζεγκέ), Γκιβάρς (26 Ντουγκαρί), Ανρί.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Βονκ, Τζάκσον, Ισα, Φις, Ραντέμπε, Νιάθι, Αουγκοστί (55 Εμχαλέλε), Φόρτουμ, Μοσιού, Μακ Αρθι (87 Μπαρτλέτ), Μασίγκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ