Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τσιφλίκι Γιαννόπουλου

Απαγορεύτηκε στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ να επισκεφτούν το χώρο του νέου Εφετείου

Απαγορεύτηκε στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) η είσοδος στο χώρο του νέου Εφετείου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών! Αλλο ένα κρούσμα αυθαιρεσίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος συμπεριφέρθηκε σα να είναι το νέο Εφετείο τσιφλίκι του.

Τη στάση αυτή της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης καταγγέλλει ο ΔΣΑ ως "προσβλητική για τους δικηγόρους και ευτελιστική για τα θεσμικά όργανά τους".

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο ΔΣΑ, με αλλεπάλληλα προφορικά και έγγραφα αιτήματα, απευθύνθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά η απάντηση του αρμόδιου υπουργού ήταν αρνητική και ειρωνική.

Ο ΔΣΑ επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή του ότι πλέον "δημιουργείται σημαντικό θεσμικό πρόβλημα", καθώς από τον Οκτώβρη του 1996 ο υπουργός Ε. Γιαννόπουλος αρνείται να ενημερώνει τον ΔΣΑ ακόμη και για επιλογές θεσμικού χαρακτήρα στον κλάδο, όπως είναι η κατάθεση νομοσχεδίων που αφορούν τη δικηγορία και τη λειτουργία της δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ