Παρασκευή 19 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δροσερές βραδιές

Οι βραδιές στη σκιά των Βράχων, παραδομένες στη δύναμη του λόγου, στη μαγεία της μουσικής, γίνονται τόπος δημιουργικής συνάντησης κι επικοινωνίας για εκατοντάδες θεατές. Αφιερωμένη στον Κώστα Βάρναλη είναι η σημερινή (9.30μμ), δεύτερη εκδήλωση του Φεστιβάλ Βύρωνα,στο πλαίσιο της οποίας στο θέατρο "Αννα Συνοδινού" θα δώσει παράσταση ο Χρήστος Καλαβρούζος με το έργο του Κ. Βάρναλη "Η αληθινή απολογία του Σωκράτη".Μια παράσταση βασισμένη σε έναν ποιητικό λόγο, ορμητικό, θαρραλέο κι ανατρεπτικό, που μας φέρνει πιο κοντά σ' έναν μεγάλο απόντα. Μουσική η αυριανή πρόταση του "Φεστιβάλ Βύρωνα", καθώς αύριο (9.30μμ), στο θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" θα δώσουν συναυλία ο Κώστας Μακεδόνας και ο Γιάννης Κότσιρας.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσωπικές τους επιτυχίες, αλλά και μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια. Τη Δευτέρα (9.30μμ), στον ίδιο χώρο και στο πλαίσιο του κύκλου "Νεοέλληνες δημιουργοί" θα παρουσιαστεί η "Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Ανδριανή Τουντοπούλου, Μάρθα Φριντζίλα, Μίνα Λουίζου, Μαρία Καντιφέ.Στο ρόλο του αφηγητή ο Σωτήρης Χατζάκης.

  • Κραυγή νοσταλγίας, κραυγή ζωής, είναι "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ,που θα παρουσιάσει το Θέατρο Λήδρα τη Δευτέρα (9μμ) στο ανοιχτό θέατρο Πέτρας,στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πέτρας '98 του Δήμου Πετρούπολης.Πρόκειται για μια ιστορία που "σκάβει" την ψυχή και αναδεικνύει τις παιδικές ευαισθησίες, μια ιστορία διδακτική όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους. Ο "Μικρός Πρίγκιπας" είναι ένας στοχαστής. Στοχάζεται, απορρίπτει την ανταγωνιστική κοινωνία, την κοινωνία των συμβιβασμών και των ανταλλαγμάτων και επιστρέφει στον πλανήτη του, κοντά στο λουλούδι του. Είναι ένα μάθημα για να βλέπουμε με τα μάτια της καρδιάς.

Η παράσταση ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή Γιάννη Οικονομίδη,σκηνοθεσία Χρίστου Κόκκινου,μουσική Γιώργου Θεοχαρόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Θεοδόση Δαυλού,χορογραφίες Γιώργου Τότσιου.Τραγουδούν: Φωτεινή Σαββατιανού, Νίκος Γαλάτης, Αλίκη Στεφάνου, Υακίνθη Γόνη κ. ά. Παίζουν: Κώστας Ρωμαίος, Θήβη Μεγάλου, Βούλα Κώστα, Χρίστος Κόκκινος, Γιάννης Τρακάδας, Χρήστος Συρμανίδης, Ντίνα Κανελλοπούλου.Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ