Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙΑ
Δεν κουνήθηκε ούτε "φύλλο"

Με καθολική συμμετοχή συνεχίζεται η απεργία κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ

"Φύλλο" δεν κουνήθηκε και χτες, δεύτερη μέρα της εξαήμερης απεργίας των υπαλλήλων και των εργατών, στα δυο μεγάλα λιμάνια της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ξεπέρασε το 90%.Σήμερα και αύριο, Κυριακή, εκτός από τους εργαζόμενους στα δυο μεγάλα λιμάνια και οι υπάλληλοι στα Λιμενικά Ταμεία του Ηρακλείου,των Πατρών,του Βόλου,της Ελευσίνας,των Χανίων και της Καβάλας θα απέχουν από την εργασία τους με απόφαση που έχει πάρει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος.Οι υπάλληλοι και οι λιμενεργάτες αγωνίζονται για τη διατήρηση του Δημόσιου Νομικού Καθεστώτος των λιμανιών, καθώς και για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην προχτεσινή συνάντηση με τη διοίκηση της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Α. Τσουροπλής,τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει στους συνδικαλιστές την ολοκληρωμένη θέση της για το πώς θα γίνει η ιδιωτικοποίηση, καθώς και για τις αλλαγές που προωθεί στο εργασιακό καθεστώς και στα ασφαλιστικά των εργαζομένων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, η πρόταση της κυβέρνησης θα έχει δοθεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Πειραιάς

Κανένα μηχάνημα και καμία υπηρεσία δε λειτούργησε και χτες στο λιμάνι του Πειραιά. Ομάδες απεργών περιφρουρούσαν από νωρίς το πρωί όλους τους χώρους του λιμανιού. Από τις 5 τα ξημερώματα λιμενεργάτες είχαν αποκλείσει τις πύλες του τμήματος του επιβατηγού λιμανιού όπου δένουν τα τουριστικά - επιβατηγά πλοία, εμποδίζοντας τη διέλευση φορτηγών του ΟΛΠ, τα οποία μετέφεραν τις επισκευές των επιβατών. Ο αποκλεισμός διήρκεσε μέχρι τις 11 το πρωί.

Στις 8 το πρωί οι λιμενεργάτες που βρίσκονταν σε αυτό το τμήμα του λιμανιού, έκαναν συγκέντρωση και αποφάσισαν ο αποκλεισμός να επαναληφθεί και μεθαύριο Δευτέρα, ενώ την Τρίτη στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ενωσής τους. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ο πρόεδρος της Ενωσης Λιμενεργατών Γιάννης Κατσαμάς,χωρίς να σχολιάσει τις απαντήσεις που εισέπραξε ο κλάδος, κατά την προχτεσινή συνάντηση της Ενωσης με τον γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,σημείωσε ότι οι όποιες αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι του αγώνα θα ληφθούν από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Ο Ιορδάνης Ναζεντιάδης, μέλος της διοίκησης της Ενωσης, σημείωσε προς τους απεργούς λιμενεργάτες ότι: "Μετά και από την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά μας, δε μας μένει άλλος δρόμος από τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας, για να αποκρούσουμε αυτή την αντιπατριωτική πολιτική της κυβέρνησης η οποία με το ξεπούλημα και των λιμανιών αποδυναμώνει την ίδια την ασφάλεια της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ