Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση όλων

Περιοδεία του βουλευτή Ν. Γκατζή στην επιχείρηση και στη Μαλεσίνα

Εξόρμηση στα καταστήματα της Μαλεσίνας - που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη ΛΑΡΚΟ - πραγματοποίησε προχτές το βράδυ κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Ν. Γκατζή,που νωρίτερα είχε περιοδεύσει στην επιχείρηση. Ο βουλευτής κάλεσε τους καταστηματάρχες, αλλά και τους κατοίκους, που εκείνη την ώρα ήταν στα καφενεία στην κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας, να βαδίσουν στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, να εναντιωθούν στην κυβερνητική πολιτική και να μην επιτρέψουν να ξεπουληθεί ή να οδηγηθεί στο λουκέτο η στρατηγικής σημασίας επιχείρηση.

Ο βουλευτής σε κάθε συζήτησή του με κατοίκους της πόλης τόνιζε τη σπουδαιότητα του να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, σημειώνοντας ότι αν κλείσει οι συνέπειες θα είναι τεράστιες για όλη την περιοχή και όχι μόνο για τους εργαζόμενούς της. Τα λόγια του βρήκαν ιδιαίτερη απήχηση στους κατοίκους, οι οποίοι ήταν έντονα προβληματισμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, αλλά και αγανακτισμένοι για το κράτος που τους ξέχασε και την πολιτική που τους οδηγεί στην εξαθλίωση.

Ο βουλευτής κάλεσε πολλές φορές τους συνομιλητές του να πάρουν ενεργά μέρος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να διεκδικήσουν να μην αγγιχτούν τα δικαιώματά τους, να παραμείνει η επιχείρηση στο δημόσιο με σχέδιο ανάπτυξης και προοπτική ζωής. Ακόμα, τους κάλεσε στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές να καταδικάσουν με την ψήφο τους την πολιτική που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματά τους και να στηρίξουν εκείνους τους υποψηφίους, που με συνέπεια αγωνίζονται στο πλευρό του λαού για την επίλυση των προβλημάτων του.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με στάσεις εργασίας, ενώ στις 29 Ιούνη θα διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Για την ίδια μέρα, το ΕΚ Φθιώτιδας έχει κηρύξει στάση εργασίας σε όλο το νομό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ