Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μαχητικές διαδηλώσεις στις πρωτεύουσες των νομών

Μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν χτες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Βορειοδυτικής Ελλάδας (Γιάννινα, Πρέβεζα, Αρτα, Αγρίνιο και Ηγουμενίτσα), υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση της κοινής σύσκεψης των Εργατικών Κέντρων της περιοχής.

Στα Γιάννινα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΙ, Δ. Νάστος, ο οποίος κατάγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, καλώντας τη να αποχωρήσει από το διάλογο - παρωδία, ενώ δριμύτατη ήταν και η καταδίκη των τελευταίων φαινομένων του κυβερνητικού αυταρχισμού και της βίας ενάντια στους λαϊκούς αγώνες. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και ο πρόεδρος των συνταξιούχων, τονίζοντας το κοινό των προβλημάτων και την ανάγκη από κοινού αντιμετώπισής τους. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, οργανώθηκε μαχητική πορεία, που πέρασε από το εμπορικό κέντρο και την κεντρική πλατεία της πόλης, φθάνοντας μέχρι το Ξενία και μετά στη νομαρχία. Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα των πορευομένων εργαζόμενων: "Ο εκσυγχρονισμός είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", "Εργάτης, αγρότης και ΕΒΕ, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές", "Ο λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται νικά".

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι διοικήσεις των ΕΚ της περιοχής θα ξανασυνέλθουν σε κοινή σύσκεψη, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, στα πλαίσια της απόφασής τους, για μόνιμο χαρακτήρα του συντονισμού της δράσης τους, ώστε να αποκτήσουν συνέχεια και προοπτική οι διεκδικητικοί αγώνες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ