Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΡΟΤΟΝΤΑ
Είναι μνημείο, όχι εκκλησία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Τη μετατροπή της "Ροτόντας" από μνημείο σε εκκλησία μεθοδεύει ο υπουργός Πολιτισμού, κατήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος ΘεσσαλονίκηςΑγ. Σαχίνης,προχτές, στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει ανοιχτά θέση πάνω στο ζήτημα.

"Τα πράγματα στην υπόθεση αυτή έχουν πάρει άσχημη τροπή. Και σ' αυτή την εξέλιξη, καθοριστικό ρόλο παίζουν, προσωπικά ο υπουργός Πολιτισμού και η κυβέρνηση με τις ιδιότυπες σχέσεις που επιχειρεί να διαμορφώσει με τη Μητρόπολη", τόνισε ο Αγ. Σαχίνης, καταγγέλλοντας και ότι "κονδύλια για το μνημείο δεν υπάρχουν και τα έργα σταματούν".

"Η Ροτόντα πρέπει να παραμείνει μνημείο. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πάρει τις αποφάσεις εκείνες που θα εξασφαλίζουν αυτή την εξέλιξη.Διαφορετικά", υπογράμμισε, "σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική γύρω από τη "Ροτόντα" ανοίγονται γενικότερα προβλήματα για ανάλογα μνημεία που υπάρχουν στις χώρες της Βαλκανικής", αναφέροντας χαρακτηριστικά την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, ο Αγ. Σαχίνης, κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο: Να πάρει θέση πάνω στο θέμα αυτό. Να καταδικάσει την πρακτική του "νέου αυτοκράτορα του Πολιτισμού", Ευάγ. Βενιζέλου. Να ζητήσει από την κυβέρνηση τη συνέχιση της χρηματοδότησης για τη συντήρηση του μνημείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ