Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζέστες...

ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ, δεν μπορείτε να πείτε. Τη μέρα - σύμφωνα με όσα λέει η μετεωρολογική υπηρεσία - θα έχουμε 42 βαθμούς υπό σκιάν, ενώ τη νύχτα το πιθανότερο είναι να πάθουμε κανένα μπλακ - άουτ, αφού υπερφορτώνεται το δίκτυο της ΔΕΗ!

***

Φυσικά, αυτό μόνο την κυβέρνηση βολεύει. Τη μέρα να έχει τον κόσμο ζαβλακωμένο και το βράδυ να δουλεύει ...στο σκοτάδι.

***

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ οι καλοκαιρινές δουλιές της; Μα, δεν το καταλάβατε; Να ...πουλάει τράπεζες. Αφού σκότωσε την Τράπεζα Κρήτης, τώρα "ψήνει" την Ιονική και χαίρεται μάλιστα, γιατί, λέει, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ...υψηλό τίμημα.

***

Στα σκαριά είναι και η πρόταση να δώσουμε παράσημο στον Ομιλο Λάτση, διότι μας ευεργέτησε εθνικώς, δίνοντας από την τσέπη του 93 δισεκατομμύρια δραχμές για να αγοράσει την Τράπεζα Κρήτης.

***

Τι θα κερδίσει ο άνθρωπος από αυτό; Τίποτε. Απλά, θα διαμορφώσει σχεδόν στο τσάμπα ένα δίκτυο διείσδυσης στην ελληνική αγορά, προκειμένου να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους. Αυτό θα πει αυτοθυσία!

***

Κανονικά, θα έπρεπε να πάρει και μια τράπεζα ακόμη, ως προσφορά. Για παράδειγμα, την Ιονική. Πώς κάνουν τα σούπερ μάρκετ, που δίνουν δύο σε ένα; Κάπως έτσι...

***

Πρέπει να ενθαρρύνουμε την "ιδιωτική πρωτοβουλία". Στο κάτω - κάτω, γιατί πληρώνει τόσα χρόνια τα τραπεζικά ιδρύματα ο Ελληνας φορολογούμενος; Για κάτι τέτοιες στιγμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ