Τετάρτη 1 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον "αέρα" οι δεσμεύσεις για τη Ζώνη

Στον "αέρα" είναι όλες οι μέχρι σήμερα δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη σωτηρία και ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ως άμεση συνέπεια της απόφασής της να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Αυτό ουσιαστικά ομολόγησαν προχτές η υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντόπουλου και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκης,κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών των σωματείων της Ζώνης και τον δήμαρχο Περάματος Γ. Πατσιλινάκο.

Κανένας από τους δυο υπουργούς δε δεσμεύτηκε στο αίτημα των εργαζομένων για άμεση σύγκληση του διυπουργικού οργάνου, προκειμένου να δρομολογηθεί, επιτέλους, η υλοποίηση των 26 σημείων για τα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί από το 1995. Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών, επίσης, έθεσε το σοβαρό ζήτημα, που αφορά το πρόγραμμα για την κατασκευή πλοίων της ακτοπλοϊας, το οποίο, όμως, το υπουργείο Ανάπτυξης "μελετάει" εδώ και δυο χρόνια! Στα αιτήματα για ουσιαστική κάλυψη των ανέργων και το συνταξιοδοτικό, απάντησαν στην ουσία ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να δώσει λύση.

Οπως δήλωσαν συνδικαλιστές μετά το τέλος της συνάντησης, χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αποτελεί το γεγονός ότι θέλοντας να διώξει το έμπειρο εργατοτεχνικό προσωπικό δίνει κίνητρα στους εργοδότες για την απασχόλησή τους έξω από τη Ζώνη. Μέτρο, που στοχεύει στο να μειώνει τις τεράστιες αντιδράσεις από την οξυμένη ανεργία που μαστίζει τον κλάδο. Τέλος, στο σοβαρό ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι και οι δυο υπουργοί είπαν ότι δεν ξέρουν τι ακριβώς θα γίνει με την ιδιωτικοποίηση και εξέφραζαν τις προσωπικές τους απόψεις (!), θέλοντας να αποστασιοποιηθούν από το τεράστιο πολιτικό κόστος, που θα έχει μια τέτοια απόφαση. Μάλιστα, ο Στ. Σουμάκης εξαπέλυσε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στα στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ, θεωρώντας τα υπεύθυνα για την κακή διοίκηση του Οργανισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ