Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ Η ΖΟΥΓΚΛΑ
των ιδιωτικών καναλιών

Βορά στο μονοπωλιακό κεφάλαιο παραδίδεται ο κρίσιμος τομέας των συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, ενώ καταργείται το αποκλειστικό δικαίωμα της ΕΡΤ και του ΟΤΕ, οι οποίοι αναλαμβάνουν το ρόλο του "αχθοφόρου" και του φτωχοσυγγενή των μεγάλων συμφερόντων

Στο μεγάλο, μονοπωλιακό και πολυεθνικό κεφάλαιο παραδίδει η κυβέρνηση το νευραλγικό τομέα των συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών και μέσω αυτού, τον κρίσιμο και ακόμη σοβαρότερο τομέα των ψηφιακών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Είναι χαρακτηριστικό, πως η κυβέρνηση υποχώρησε πλήρως - κάτω από τις πιέσεις ξένων και εγχώριων μεγάλων συμφερόντων του χώρου - και από σχετικά πρόσφατες θέσεις της, περί ενιαίας αντιμετώπισης των ψηφιακών τηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα σχέδιο νόμου, το οποίο αφορά μόνο τον ένα τομέα.

Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο, το αποκλειστικό δικαίωμα της ΕΡΤ και του ΟΤΕ στην εκπομπή ψηφιακού και καλωδιακού αντίστοιχα σήματος - δικαίωμα που κατοχυρωνόταν και από το νόμο του 1995, για τα ΜΜΕ - καταργείται. Ουσιαστικά, η κρατική ραδιοτηλεόραση και ο ΟΤΕ μετατρέπονται σε "αχθοφόρους" και φτωχοσυγγενείς των παλιών και νέων, επίδοξων συγκροτηματαρχών. Ο κρίσιμος τομέας της συνδρομητικής τηλεόρασης παραδίδεται στην "ιδιωτική πρωτοβουλία" - και, μάλιστα, χωρίς την ύπαρξη κάποιων ουσιαστικών περιορισμών και προϋποθέσεων. Γεγονός, που προεξοφλεί ουσιαστικά την αυριανή και στο πολλαπλάσιο "αναβάθμιση" της σημερινής τηλεοπτικής ζούγκλας των ιδιωτικών καναλιών.

Το νομοσχέδιο κατάγγειλε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους, "να αντιτάξουν την απαίτησή τους για κρατική - και μόνο - ψηφιακή δορυφορική ραδιοτηλεόραση".

ΣΕΛΙΔΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ