Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαίτηση για αγώνα

Την απαίτηση να σταθεί η ΓΣΕΕ στο ύψος των περιστάσεων και να ηγηθεί των αγώνων της εργατικής τάξης για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου διατύπωσαν χτες, με διάβημά τους στη Συνομοσπονδία, δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων του Πειραιά.

Απευθυνόμενος στα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, λίγο πριν την έναρξη της Ολομέλειας, ο Γ. Μανουσογιαννάκης,πρόεδρος του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", σημείωσε: "Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει συνολικός ξεσηκωμός της εργατικής τάξης για να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου". Εξέφρασε, επίσης, την αγανάκτησή του και για την έως τώρα στάση της Συνομοσπονδίας απέναντι στο νομοσχέδιο. Καταλήγοντας, τόνισε ότι τα σωματεία του Πειραιά θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους και η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου.

Ο Ι. Πουντίδης,πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, επισήμανε ότι αυτό το νομοσχέδιο σαρώνει όλα όσα η εργατική τάξη με αγώνες κατέκτησε τα προηγούμενα χρόνια, οδηγεί σε πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στην αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων και κάλεσε τη ΓΣΕΕ να πάρει πρωτοβουλίες για την οργάνωση και το συντονισμό των αγώνων, με στόχο την απόσυρση του τερατουργήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ