Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Περί Ιστορίας και Μύθων"

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών οργανώνει, στους Δελφούς,από 14 μέχρι 19 Ιουλίου,την ΙΧ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Ελληνικού Δράματος,με γενικό θέμα: "Περί ιστορίας και Μύθων: Θέατρο - Κίνηση - Μουσική".Η συνάντηση περιλαμβάνει διεθνές συμπόσιο, θεατρικές παραστάσεις και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Την ευθύνη της συνάντησης έχει αναλάβει ο Νίκος Κούνδουρος.Οι θεματικές ενότητες του συμποσίου, που θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουλίου, είναι Ορφέας, Μήδεια, Οιδίπους, Θεοί και Ηρωες, Μύθος και Ιστορία.

Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων έχει ως εξής: "Ορέστης" από την ομάδα Χορού "Θεατροκίνηση" σε χορογραφία - σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη και μουσική Γιάννη Μεταλλινού (14 Ιουλίου). Το Εθνικό Κέντρο Χορογραφίας του Μονπελιέ θα παρουσιάσει την παράσταση "Για την Αντιγόνη" (15/7). Βραδιά Ινδίας (16/7): "Στον Αλέξανδρο",πρώτη εκτέλεση και "Βάκχες" από το Διεθνές Κέντρο Χορού Κατακάλι. "Βάκχες" από την Εθνική Οπερα του Πεκίνου (17/7). "Μήδεια" σε σκηνοθεσία του Λου Τζιν Λιν (18/7).

Θεατρικά Απογεύματα: "Κλυταιμνήστρα" από την Λία Μελετοπούλου και το "Μικρό Χορευτικό Θέατρο" (15/7). "Από το Λαϊκό Δρώμενο στο Αρχαίο Δράμα" με τον Σ. Χατζάκη και ομάδα ηθοποιών από το θέατρο "Πολιτεία" (16/7). "Προσεγγίζοντας τις πηγές": Ο Αρης Ρέτσος ερμηνεύει σε αρχαία μετρική μέθοδο στιγμές από την "Αντιγόνη",μαζί με το Εργαστήρι παλιάς μουσικής "Μέλος Αρχαίον". Διευθύνει ο Πέτρος Ταμπούρης (17/7). "Μήδεια" της Κρίστα Βολφ,σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή και χορογραφία Ντόρας Τσάτσου.

Παράλληλα θα λειτουργεί, στο Συνεδριακό Κέντρο, και έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Αρχαία Ελληνικά Θέατρα - 2500 χρόνια φως και πνεύμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ