Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δημοκρατικός Στρατός και Ικαρία

"Ούλοι εμείς, εφέντη" τιτλοφορείται η νέα ταινία, που οδεύει προς την ολοκλήρωσή της. Η ταινία αντλεί τη θεματολογία του από πραγματικά περιστατικά της περιόδου μετά την επίσημη λήξη του Εμφυλίου πολέμου στη χώρα μας. Οι ήρωες της ταινίας, μια ομάδα ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην Ικαρία,παραμένουν στο νησί μερικά χρόνια ακόμη, χωρίς να παραδώσουν τα όπλα τους και κρύβονται χάρη στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά των κατοίκων του νησιού...

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Βαρδαρού,είναι συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ, με τη συνδρομή ανεξάρτητων χρηματοδοτών και την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ικαρίας. Παραγωγή που μπόρεσε τελικά να πραγματοποιηθεί χάρη στην πολύμορφη βοήθεια των ανθρώπων της Ικαρίας, όπου έγιναν τα γυρίσματα, και της ικαριώτικης παροικίας της Αθήνας.Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ταινίας ο Βασίλης Κολοβός και ο Περικλής Μουστάκης.Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Γιάννη Βαλερά και η μουσική του Χρήστου Λεοντή.

  • Από την πρώτη μέρα του Ιουλίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κωνσταντίνου Γιάνναρη "Από την άκρη της πόλης".Πρόκειται για μια ταινία που θέλει να αγγίξει τη σημερινή νεολαία, απεικονίζοντάς τη στις πιο ακραίες της εκδηλώσεις, με το μύθο να ξεκινά από μια παρέα νεαρών Ρωσοπόντιων. Τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται ερασιτέχνες Ρωσοπόντιοι 15-19 χρόνων. Η ταινία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή της εταιρείας "Μύθος - ενέργειες πολιτισμού" και της εταιρίας διανομής "Rosebud", που έχει αναλάβει και τη διανομή της ταινίας στις αίθουσες τον ερχόμενο χειμώνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ