Τρίτη 7 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
"Μπορούμε να τους σταματήσουμε"

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο σήμερα στις 7μμ στην πλατεία Κοραή καλούν 21 πρωτοβάθμια σωματεία του Πειραιά, με στόχο την αποφασιστική καταδίκη και απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις. Στα χνάρια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο ΕΚ Πειραιά

Με αίτημα την απόσυρση τώρα του αντεργατικού νομοσχεδίου, 21 πρωτοβάθμια σωματεία του Πειραιά διοργανώνουν σήμερα συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή στις 7 το απόγευμα και καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά. Το σημερινό συλλαλητήριο - όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία - αποτελεί μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση και στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Χτες το πρωί στη συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΠ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση που κατέθεσαν οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ για απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου και αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 23 Ιούλη,με διαφωνία σε ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου!

Ο γενικός γραμματέας του ΕΚΠ Μ. Νουφαρίτσης,μετά το τέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε: "Η Διοίκηση του ΕΚΠ, με απόφαση της πλειοψηφίας, απέρριψε την πρότασή μας για καταδίκη, συνολική απόρριψη και απόσυρση του νομοσχεδίου. Μ' αυτήν τους την απόφαση οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο ΕΚΠ επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την πλήρη συμπόρευσή τους με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για την ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους του Πειραιά να πάρουν μέρος στη σημερινή συγκέντρωση, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση".

Με ανακοίνωσή τους τα 21 σωματεία του Πειραιά καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο απαιτώντας: Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο-7ωρο. Υπεράσπιση και εφαρμογή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οχι στη μερική απασχόληση, 35 ώρες δουλιάς πλήρους απασχόλησης, 7ωρο - 5ήμερο με βελτίωση των αποδοχών. "Εχουμε - τονίζουν - το δίκιο και τη δύναμη στα χέρια μας, μπορούμε να τους σταματήσουμε". "Κάνουμε γνωστό - υπογραμμίζεται τέλος - ότι τις κατακτήσεις ενός αιώνα δεν μπορούν να τις καταργήσουν με ένα νομοσχέδιο - τερατούργημα. Η εργατική τάξη θα αντισταθεί, θα παλέψει και θα νικήσει".

Σε συναγερμό καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Σε αγωνιστικό ταξικό συναγερμό καλεί όλους τους οικοδόμους της χώρας, για την απόσυρση του αντεργατικού τερατουργήματος, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας,που σε συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο, ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 23 Ιούλη,την ίδια μέρα με την πανελλαδική πανεργατική απεργία που υποχρεώθηκε να κηρύξει η ΓΣΕΕ κάτω από το βάρος της γενικής κατακραυγής.

Το Γενικό Συμβούλιο - σύμφωνα με ανακοίνωσή του - εκτιμά ότι η ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις εντείνεται, ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια της απόφασής της να φτάσει οπωσδήποτε στην ΟΝΕ, στήνει τη Μααστριχτική αγχόνη για να θανατώσει το 8ωρο - την κατάκτηση του αιώνα - και επιχειρεί βίαια να "ξαναγράψει" ένα νέο εργασιακό χάρτη στη θέση αυτού που "γράφτηκε" στη διάρκεια ενός και πάνω αιώνα ταξικής πάλης, με στόχο την επιστροφή των εργαζομένων στα κάτεργα του Μεσαίωνα, την οριστική υποταγή τους στο κεφάλαιο για τη διασφάλιση και αύξηση των κερδών και υπερκερδών του.

Με ομόφωνη απόφασή του καταγγέλλει την κυβέρνηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί, στοχεύοντας στην κατάργηση του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Επίσης καταγγέλλει τις ηγετικές ομάδες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, που με την αποπροσανατολιστική τους τακτική περί θετικών διατάξεων του νομοσχεδίου και τις μεθοδεύσεις τους στη λογική φτιασιδωμάτων, που δεν αλλάζουν το χαρακτήρα του, εκφράζουν στην πράξη την πλήρη αποδοχή τους για την εξόντωση των εργαζομένων.

Καλεί σε αγωνιστικό συναγερμό, σημειώνοντας: "Καμιά δυνατότητα μαζικής ενωτικής συμμετοχής στην απεργία της 23ης Ιούλη και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Στα πλαίσια αυτού του εργατικού συναγερμού, σφίγγουμε δυνατά το χέρι όλων των εργαζομένων για κοινή δράση και πάλη, για αγώνα καθολικό, πανεργατικό, ικανό να ανατρέψει τα σκοτεινά σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου και να επιφέρει συντονισμένα χτυπήματα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής".

- Ευρεία σύσκεψη των Συνδικάτων Οικοδόμων του Νομού Ηλείας πραγματοποιείται μεθαύριο Πέμπτη στις 7.30μμ στον Πύργο, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου.Θέματα της σύσκεψης είναι: "Τα προβλήματα του κλάδου σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο και το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις".

- Με στόχο τη συντονισμένη αντίδραση για την κατάργηση του αντεργατικού νομοσχεδίου που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πετρούπολης - Καματερού - Α. Λιοσίων - Φυλής καλεί το Δήμο Πετρούπολης και τους μαζικούς φορείς της πόλης σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη στις 7μμ στο δημαρχείο.

Η Ομοσπονδία Φαρμάκου

Το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) έπειτα από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σε ανακοίνωσή της επίσης καταδικάζει και την τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ενώ αποφάσισε: Να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Ιούλη, σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων της Αττικής, να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΕΚΑ στις 16 Ιούλη, να κηρύξει απεργία στις 23 του μήνα και να πραγματοποιήσει περιοδείες σε χώρους δουλιάς, προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ