Τρίτη 7 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Διευρύνουν την αισχροκέρδεια στα ανταλλακτικά

Με την κατάργηση ακόμα και των λεγόμενων ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων προς τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία των εταιριών, προτίθεται ν'... "αντιμετωπίσει" την υπαρκτή αισχροκέρδεια, που υπάρχει και στο χώρο διακίνησης ανταλλακτικών, το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επιμένοντας στις δηλώσεις της για... "σεβασμό" στα ιερά και τα όσια της "απελευθερωμένης" αγοράς, αρνείται να παρέμβει και να εισηγηθεί τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για αποτελεσματικό έλεγχο των τιμών, σε έναν κλάδο, όπου το καθεστώς της ασυδοσίας στη διαμόρφωση των τιμών δημιουργεί διαφορές τιμών μέχρι και 150%!

Το "μέτρο", στο οποίο περιορίζεται, προβλέπει την απαγόρευση αναγραφής ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης των ανταλλακτικών στα τιμολόγια των προμηθευτών προς τους επαγγελματίες για την πάταξη, δήθεν, φαινομένων εναρμονισμένης πρακτικής και φουσκωμένων τιμών.

Στην πραγματικότητα, με την πρακτική αυτή το υπουργείο Ανάπτυξης σε καμία περίπτωση δεν πατάσσει στην πράξη το φαινόμενο των φουσκωμένων τιμών που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές, ιδιοκτήτες ΙΧ για τα ανταλλακτικά. Ταυτόχρονα, με το να απαγορευτούν οι επίσημες συστάσεις "ενδεικτικών" τιμών πώλησης μαζί με τα τιμολόγια χονδρικής, δεν εξασφαλίζεται ότι δε θα υπάρχουν "ανεπίσημες" συνεννοήσεις. Ουσιαστικά, δηλαδή, το πιθανότερο είναι ότι για άλλη μια φορά πρόκειται για ανέξοδες "ρυθμίσεις", οι οποίες αφήνουν στο απυρόβλητο το ζητούμενο που είναι αυτές καθαυτές οι τιμές, στις οποίες αγοράζουν οι καταναλωτές κάθε φορά τα ανταλλακτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ