Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τετρακόσιες χιλιάδες συναλλαγές μέσω ΑΤΜ

Στον αριθμό των τετρακοσίων χιλιάδων ανέρχονται οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται ανά μήνα μέσω του δικτύου DIASNET στο οποίο έχουν διασυνδεθεί 2.100 ΑΤΜ (Μηχανήματα Αυτόματων Συναλλαγών). Το στοιχείο αυτό αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε χτες ο Π. Θωμόπουλος πρόεδρος της εταιρίας ΔΙΑΣ ΑΕ και υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ). Η ΔΙΑΣ ΑΕ είναι μια διατραπεζική εταιρία στην οποία συμμετέχουν 42 τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν αναλυτικά οι υπηρεσίες που ήδη προσφέρει το σύστημα DIASNET και αυτές που ετοιμάζεται να προσφέρει στο προσεχές μέλλον. Στα πλαίσια αυτά αναφέρθηκε ότι το σχετικό σύστημα παρέχει σήμερα στους καταθέτες τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών μέχρι του ποσού των 200.000 δρχ. και ερώτησης υπολοίπου με την ίδια κάρτα συναλλαγών που τους έχει εκδώσει η τράπεζα και τον ίδιο προσωπικό κωδικό αριθμό. Σημειωτέον, ότι η προμήθεια για χρήση ATMsανέρχεται σε 1% επί του αναλαμβανόμενου ποσού με ελάχιστο 300 δρχ. και μέγιστο 1.000 δρχ. που αντιστοιχεί σε ανάληψη 100.000 δρχ. Για ανάληψη πέραν των 100.000 δρχ. και μέχρι 200.000 δρχ. δεν εισπράττεται πρόσθετη προμήθεια.

Επίσης, η ΔΙΑΣ ΑΕ προσφέρει το Διατραπεζικό Σύστημα Πληρωμής Αποδοχών "DIASPAY", το οποίο αφορά στη μισθοδοσία και την πληρωμή συντάξεων σε έντοκους λογαριασμούς των υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Στο σύστημα έχουν ενταχθεί 400.000 δικαιούχοι και υπολογίζεται ότι μέχρι τα μέσα του 1999 το σύστημα θα εξυπηρετεί περίπου 700.000 μισθωτούς και συνταξιούχους. Επιπλέον, με το Διατραπεζικό Σύστημα Μεταφοράς Κεφαλαίων "DIASTRANSFER" παρέχεται η δυνατότητα στον τραπεζικό πελάτη να μεταφέρει κεφάλαια από την τράπεζά του σε μία άλλη τράπεζα, προκειμένου το αργότερο εντός 24 ωρών, να πληρωθεί σε μετρητά ή να πιστωθεί λογαριασμός του ιδίου ή άλλου δικαιούχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ