Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αντιλαϊκή επέλαση δεν κάνει "διακοπές"

Καμία χαλάρωση δεν πρόκειται να υπάρξει στην αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του θέρους. Αντίθετα, θα ενταθούν οι ρυθμοί της, όπως προκύπτει από τα νομοσχέδια που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση από τα Θερινά Τμήματα που ξεκινούν σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό της πρεμούρας που έχει καταλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να "ξεμπερδεύει", όπως πιστεύει, με μια σειρά "ακανθώδη" θέματα ότι έχει κατατεθεί προς ψήφιση μέσα στο καλοκαίρι διπλάσιος, τουλάχιστον, αριθμός νομοσχεδίων σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι, ενώ σχεδιάζεται - προκειμένου να διεκπεραιωθεί αυτός "ο όγκος της εργασίας" - να μην κλείσει η Βουλή ούτε το Δεκαπενταύγουστο!

Οσο για τα νομοσχέδια που έχουν πάρει σειρά ενδεικτικά αναφέρουμε το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις (μάλλον στις αρχές Αυγούστου), το νομοσχέδιο για τον ΕΟΤ, για την παλλαϊκή άμυνα, το δασικό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο για την ψηφιακή, πιθανότατα το "μικρό ασφαλιστικό" κ. ο. κ.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, αν προκαλεί πλέον με την κυβέρνηση Σημίτη, είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι δεν πρόκειται να περάσει ούτε ένα νομοσχέδιο που να έχει θετικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους ή άλλες κοινωνικές κατηγορίες. Αλλά, δικαιολογημένα θα πείτε ότι αυτό πλέον δε συμβαίνει με την κυβέρνηση Σημίτη. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι οφείλουν να πάρουν έγκαιρα τα μέτρα τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ