Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα εμπλοκή για το ΜΙΝΙΟΝ

Νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε στο θέμα του ΜΙΝΙΟΝ,καθώς ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Α. Καράς, αρνείται να αποδεχτεί την υπουργική απόφαση για κάλυψη από τον ΟΑΕΔ του 50% των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλει το πολυκατάστημα.

Με την υπουργική απόφαση ορίζεται ότι θα δοθεί απ' τον ΟΑΕΔ το ποσό των 570 εκατ. δρχ. για κάλυψη του 50% των ασφαλιστικών χρεών και η καταβολή του ποσού θα γινόταν με συμψηφισμό αντίστοιχου χρέους του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ. Αν και αρχικά από πλευράς ΙΚΑ είχε αναφερθεί στους εργαζόμενους πως αν υπογραφόταν η υπουργική απόφαση θα γινόταν αποδεκτή, χτες ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Α. Καράς, αρνήθηκε επίμονα. Η έγγραφη αποδοχή από πλευράς ΙΚΑ είναι απαραίτητη να συμπεριληφθεί στο φάκελο του Εφετείου Αθηνών στο οποίο εκκρεμεί η έκδοση απόφασης για συνολική ρύθμιση των χρεών του ΜΙΝΙΟΝ. Αντίθετα η διοίκηση του ΤΕΑΥΕΚ (Επικουρικό Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων) σε χτεσινή της συνεδρίαση, έκανε ομόφωνα αποδεχτή την υπουργική απόφαση.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, η Κάτια Νικολάου, πρόεδρος του σωματείου ΜΙΝΙΟΝ, επισημαίνει ότι "η στάση του υποδιοικητή του ΙΚΑ δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Ποιον και τι εξυπηρετεί αυτή η στάση;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ