Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ
Τα επιτόκια μειώθηκαν αλλά παραμένουν υψηλά

Μικρή μείωση των επιτοκίων στη χτεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων

Σε υψηλά επίπεδα, εξακολουθούν να παραμένουν τα επιτόκια που πληρώνει το Δημόσιο για την κάλυψη των δανειακών του αναγκών και μετά τη χτεσινή μικρή μείωση που σημειώθηκε στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων. Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τα επιτόκια που προσφέρθηκαν χτες στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας, για την είσπραξη 30 και 60 δισ. δραχμών αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε:

  • Για τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 137,5 δισ. δρχ. (περίπου 4,6 φορές το ζητούμενο ποσό) και το μέσο σταθμικό επιτόκιο ανήλθε σε 11,5% έναντι 11,8% της προηγούμενης δημοπρασίας.
  • Για τα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 181,5 δισ. δρχ. (περίπου 3 φορές το ζητούμενο ποσό) και το μέσο σταθμικό επιτόκιο που προέκυψε από τη δημοπρασία ανήλθε σε 11,7%, έναντι 11,9% της προηγούμενης δημοπρασίας.

Και στη χτεσινή δημοπρασία ίσχυαν οι νέες προμήθειες που για τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας είναι 0,15% και 0,25% αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ