Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριετής προγραμματισμός

Μετά από μία δημιουργική πορεία επτά ετών, το Κέντρο Ερευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος "Δεσμοί" "μπαίνει", όπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "σε μια καινούρια δυναμική τροχιά, που σηματοδοτείται από την υπογραφή τετραετούς προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού". Το "Κέντρο Αρχαίου Δράματος" παρουσίασε χτες την έκδοση των πρακτικών της διεθνούς συνάντησης για τη μετάφραση του αρχαίου ελληνικού δράματος σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 1995 και συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, φιλόλογοι, μεταφραστές και θεατρολόγοι από 45 χώρες του κόσμου.

Η δραστηριότητα του Κέντρου για την επόμενη τριετία θα αρθρωθεί στους άξονες: Διερεύνηση της σκηνικής παρουσίασης του αρχαίου ελληνικού δράματος. Περιλαμβάνει κύκλο συμποσίων με αντικείμενο τη διερεύνηση της μεθόδου εργασίας των σκηνοθετών Φώτου Πολίτη, Δημήτρη Ροντήρη, Καρόλου Κουν.Καταγραφή συζητήσεων σημαντικών ηθοποιών του ελληνικού και ξένου θεάτρου. Διεθνές συμπόσιο για τη χορογραφία στις παραστάσεις αρχαίου δράματος. Συμπόσιο για τη σκηνική παρουσίαση του αρχαίου ελληνικού δράματος στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο δεύτερος άξονας - καταγραφή και ανάδειξη της κληρονομιάς του αρχαίου ελληνικού δράματος - περιλαμβάνει: Επανασύσταση της ομάδας τεκμηρίωσης. Μηχανοργάνωση του αρχαίου του Κέντρου. Ηλεκτρονική βάση δεδομένων για το αρχαίο ελληνικό δράμα.

Ο τρίτος άξονας - ερμηνεία και διάδοση του αρχαίου ελληνικού δράματος - περιλαμβάνει σεμινάριο για την επιμόρφωση νέων ηθοποιών και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για το αρχαίο ελληνικό δράμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ