Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απεργούν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων Κέρκυρας

Με απόφαση του Σωματείου τους, κήρυξαν 48ωρη απεργία για την Παρασκευή και το Σάββατο 17 - 18 του Ιούλη, διεκδικώντας τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και της Συλλογικής Σύμβασης

Διήμερη απεργία (48ωρη) για τις 17 και 18 του Ιούλη κήρυξε το σωματείο οδηγών στις τουριστικές επιχειρήσεις της Κέρκυρας ,διεκδικώντας την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την τήρηση της κλαδικής Συλλογικής σύμβασης, που παραβιάζονται από την εργοδοσία (Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Λεωφορείων Κέρκυρας) με την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης και των τοπικών υπευθύνων (Νομαρχία - Επιθεώρηση Εργασίας κλπ.). Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους. Ο γραμματέας του σωματείου τους Αρης Καρμαρής δήλωσε στο "Ριζοσπάστη": "Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δουλεύουμε κάτω από άθλιες συνθήκες. Εγκαιρα, πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν σε δύο συσκέψεις είχαμε θέσει τα προβλήματά μας, όμως δεν πάρθηκε κανένα μέτρο. Αυτό έχει ως συνέπεια να παραβιάζονται τα ωράριά μας, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των δρομολογίων, να μην πληρωνόμαστε για τη φορτοεκφόρτωση των αποσκευών όπως δικαιούμαστε από τη Συλλογική Σύμβαση και να μην επικολλούνται τα ένσημά μας κανονικά".

Το αποκορύφωμα των αντεργατικών "αγαθών" της Λευκής Βίβλου και της ΟΝΕ που "απολαμβάνουν" οι εργαζόμενοι οδηγοί, είναι ότι στο όνομα της αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών τους επιβάλλονται μέχρι και ποινές απόλυσης εάν κάποιος δε φορά γραβάτα! Αυτή τη μορφή ανάπτυξης και αυτόν τον εκσυγχρονισμό, που θέλει χαρούμενους και καλοντυμένους τους εργαζόμενους - δούλους για να παράγουν υπερκέρδη για το ντόπιο και ξένο τουριστικό κεφάλαιο, οι οδηγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να περάσει.

Στις 5 του Ιούλη πραγματοποίησαν πετυχημένη στάση εργασίας και στη μαζική συνέλευση που έκαναν την ίδια μέρα αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με την 48ωρη απεργία στις 17 και 18 του Ιούλη.

Στα αιτήματα της απεργίας περιλαμβάνεται ακόμα η απαίτηση να υπάρξουν συγκοινωνιακές παρεμβάσεις από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε διάφορα σημεία, τα οποία έχουν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνα. "Δε χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα για να παρθούν αποφάσεις", επισημαίνουν οι οδηγοί λεωφορείων, οι οποίοι καταγγέλλουν, ότι καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της απεργίας εντείνονται τα κρούσματα πιέσεων και εκβιασμών από την πλευρά της εργοδοσίας.

Στο μεταξύ την υποστήριξή τους στον αγώνα των οδηγών με ανακοίνωσή τους εκφράζουν η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", που επρόκειτο χτες το βράδυ να θέσει το ζήτημα στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για να παρθεί απόφαση υποστήριξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ