Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΙΦΑ
Υπηρέτης συμφερόντων

Οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον κόσμο, φαίνεται πως πρόκειται να είναι τα επόμενα "θύματα" της ΦΙΦΑ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεοπτικών Εκπομπών (ΕΒU) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι οπαδοί μπορεί να χάσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην τηλεόραση τα επόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, γιατί είναι πιθανόν τα δικαιώματα των τηλεοπτικών μεταδόσεων να πωληθούν σε καλωδιακά κανάλια. Ηδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα αναμετάδοσης των Μουντιάλ 2002 και 2006 πουλήθηκαν από τη ΦΙΦΑ στο γερμανικό όμιλο "Κιρς" έναντι του ποσού των 2,8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 540 δισ. δραχμές), ενώ στις προθέσεις της νέας διοίκησης της ΦΙΦΑ είναι τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ να τετραπλασιαστούν, σε σχέση με το Μουντιάλ της Γαλλίας.

Φαίνεται ότι τα 37 δισεκατομμύρια τηλεθεατών που παρακολούθησαν το μεγαλύτερο φετινό αθλητικό γεγονός, δε στάθηκαν ικανά να συγκινήσουν τους ανθρώπους της ΦΙΦΑ, οι οποίοι θυσιάζουν το ίδιο τους το "παιδί" στο βωμό του χρήματος. Ο γενικός γραμματέας της ΕΒU, Ζαν Μπερνάρ Μουνκ, μάταια προσπαθεί να αφυπνίσει αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το "βασιλιά" των σπορ σε "υπηρέτη" των συμφερόντων: "Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μοναδικό παράδειγμα ενός αθλητικού γεγονότος, που πρέπει να παρακολουθήσουν οι πάντες. Οι αγώνες πρέπει να προβάλλονται από ελεύθερα κανάλια. Το 2002 τους περισσότερους αγώνες θα μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν κάποιο συνδρομητικό κανάλι. Η ΦΙΦΑ άλλαξε την πολιτική της κι αποφάσισε να δεχτεί προσφορές.

Μέχρι σήμερα πάντα διαπραγματευόταν μαζί μας τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Είμαστε δημόσια υπηρεσία και δε διαθέτουμε πολλά χρήματα, προφανώς η ΦΙΦΑ δελεάστηκε περισσότερο από τα χρήματα και λιγότερο από την επιθυμία της να προωθήσει το ποδόσφαιρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ