Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλη ζημιά ο Παπακώστας

Χάλκινο μετάλλιο η Ξάνθου

Αδοξα τελείωσε η φετινή χρονιά για τον πρωταθλητή του ύψους Λάμπρο Παπακώστα, αφού υπέστη ρήξη του αχίλλειου τένοντα κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ στίβου στο Γκέιτσχεντ της Αγγλίας.

Ο Παπακώστας επρόκειτο χτες να μεταβεί στη Φινλανδία, προκειμένου να υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση με σκοπό να διασώσει την καριέρα του, αφού η ζημιά που έπαθε είναι μεγάλη.

Ο πρωταθλητής μας, έμεινε για αρκετά λεπτά πεσμένος πάνω στο προστατευτικό στρώμα τους ύψους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου το πόδι του τοποθετήθηκε σε νάρθηκα.

"Ελπίζω να πετύχει η εγχείριση και να επανέλθω σύντομα στις προπονήσεις", δήλωσε ο Παπακώστας μετά τον τραυματισμό του, που σίγουρα αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό στίβο, λίγο καιρό πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου.

Αντίθετα με την ατυχία του Παπακώστα, η πρωταθλήτρια του μήκους Νίκη Ξάνθου πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στους αγώνες "Καλής Θέλησης", που έγιναν στη Νέα Υόρκη. Η Ροδίτισσα αθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό του μήκους με 6,84μ. Η επίδοσή της είναι η καλύτερη φέτος στην Ελλάδα.

Η Ξάνθου έχασε το ασημένιο μετάλλιο για έναν πόντο, αφού η Ρωσίδα Γκάλκινα ήταν δεύτερη με 6,85μ. Την πρώτη θέση πήρε η Ουίλιαμς από τις ΗΠΑ με 6,93μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ