Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παρέμβαση ΓΣΕΒΕΕ υπέρ των βιομηχάνων!

Με υπόμνημά της η ηγεσία της Συνομοσπονδίας ζητά την κατάργηση του ΠΔ 84/84, που απαγορεύει την ίδρυση νέων εργοστασίων στη νεφόπληκτη Αττική

Την άρση του Προεδρικού Διατάγματος 84/84, που απαγορεύει την επέκταση των επιχειρήσεων στο Λεκανοπέδιο Αττικής και που θεσμοθετήθηκε σε μια προσπάθεια περιορισμού των ρύπων, ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), βάζοντας πλάτες ουσιαστικά στους βιομήχανους, που εδώ και καιρό απαιτούν από την κυβέρνηση την κατάργησή του. Παράλληλα, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει και στην ανάκληση της εφαρμογής των σχετικών με την ηλεκτροδότηση επιχειρήσεων διατάξεων του νόμου 2516/97.

Οπως υποστηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ σε σχετικό υπόμνημα προς την υπουργό Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου, η ισχύς των παραπάνω διατάξεων έχουν οδηγήσει εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε διακοπή της λειτουργίας τους. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η ΔΕΗ, κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου 2516/97, διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος επιβάλλοντας ταυτόχρονα υψηλά πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δε διαθέτουν άδειες λειτουργίας, εξαιτίας του ότι η δυνατότητά τους αυτή προσκρούει στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 84/84.

Με δεδομένο ότι το διάστημα αυτό, το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει τη γενικότερη αναθεώρηση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, η ΓΣΕΒΕΕ ζητάει για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την αναμόρφωση του ΠΔ 84/84 την παρέμβαση της κυβέρνησης για:

  • την ανάκληση εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του νόμου 2516/97
  • την ανάκληση των προστίμων και των αποφάσεων διακοπής λειτουργίας και ηλεκτροδότησης.
  • τη μετάταξη των δραστηριοτήτων που η όχλησή τους είναι ισοδύναμη με τις εξαιρούμενες δραστηριότητες του άρθρου 3 του Ν 2516/97, στην ίδια κατηγορία χαμηλής όχλησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ