Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκφραση θλίψης και διαμαρτυρίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι τρεις παραστάσεις του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο (19, 21, 22/7) με το διεθνούς φήμης συμφωνικό έργο "Ζορμπάς" του Μίκη Θεοδωράκη,τον οποίο αποθέωσε το κοινό της πρεμιέρας, όπως και το χτεσινό εξάλλου.

Τη χτεσινή παράσταση επρόκειτο να παρακολουθήσουν η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο επίτιμος Πρόεδρός του, Χαρίλαος Φλωράκης.Τελικά, την παράσταση παρακολούθησε ο υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, Σταύρος Παπαθανασίου,ο οποίος ενημέρωσε τον συνθέτη για το λόγο της απουσίας της Αλέκας Παπαρήγα και του Χαρίλαου Φλωράκη.

Ο λόγος της απουσίας τους ήταν ότι, παρά την επιθυμία τους, θέλησαν και με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν τη βαθιά θλίψη τους για τα χτεσινά τραγικά γεγονότα, στη διάρκεια των οποίων βρήκαν φρικτό θάνατο τρεις πυροσβέστες και ένας εθελοντής.Θέλησαν, επίσης, να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη νέα τραγωδία, που προκάλεσε η κυβερνητική πολιτική. Πολιτική, που βύθισε στο πένθος τόσες οικογένειες και στοίχισε νέες καταστροφές και του φυσικού περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ